Frissen Zalából

2021.09.08. 20:11

Egyre élesebb partik következnek a zalakarosi sakkfesztiválon

A mezőny túljutott a verseny felén, és egyre élesebb partik következnek a 40. Zalakaros sakkfesztivál – Bárczay László-emlékversenyen. A szervezők pedig elégedettek, hiszen a remek körülmények között rendezhetik meg a viadalt a fürdővárosban.

Kerkai Attila

Már a megnyitón is szó esett a későbbi országos bajnokság megrendezéséről, hiszen a körülmények ehhez abszolút adottak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A harmadik fordulóban a mezőny három nemzetközi nagymestere közül Kántor Gergely és Aczél Gergely (mindketten Aquaprofit-Tungsram) győzött, míg Horváth Ádám (Z. Csuti SK) remizett. A többi partin nagyjából a várt eredmények születtek, de megjegyzendő, hogy a Csutihoz a nyáron igazolt Majoros Rózsa Evelin látványos partiban verte meg új csapattársát, a FIDE-mester Boronyák Árpádot. A svájci rendszerből fakadóan (7 fordulót rendeznek Zalakaroson) egyre élesebbek lesznek mostantól a partik, hiszen az esélyesek, vagyis az élen állók mindig egymás ellen ülnek asztalhoz (szerdán a 4. fordulóban Aczél Gergely és Kántor Gergely is így tett, de lapzártakor még tartott a partijuk).

Már a megnyitón is szó esett a későbbi országos bajnokság megrendezéséről, hiszen a körülmények ehhez abszolút adottak
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Ami pedig a körülményeket illeti, remek környezetben ülnek asztalhoz a sakkozók a zalakarosi látogatóközpontban. Mindezt Horváth Sándor fő szervező is kiemelte, amikor a verseny feléhez érkezve eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

– Nem szeretnék túlzásokba esni, de fantasztikusan jó körülmények között zajlik a verseny – állapította meg Horváth Sándor. – A Zalakaros város által alig három hónapja átadott látogatóközpont tényleg minden igényt kielégít, és ezúton is köszönjük a lehetőséget a fürdővárosnak, hogy itt rendezhetjük meg a kerek évfordulóhoz ért hagyományos viadalunkat. Ilyen helyszínen már nagyon komoly versenyeket lehet szervezni, nem véletlen, hogy jövőre szeretnénk – ahogy a múltban már megtörtént –, hogy a Zalakaros sakkfesztivál keretében rendezzük meg az adott év országos bajnokságát is. Erről már egyeztettünk a szövetséggel, ám annyiban képlékeny még a dolog, hogy egyelőre nem eldöntött a magyar bajnokság lebonyolítása. Arról van ugyanis szó, hogy egy másik elképzelés szerint egy négyfordulós grand prix sorozat keretében dőlnének majd el a bajnoki helyezések. Ha így is lesz, akkor is szinte biztos, hogy Zalakaros az egyik állomást mindenképpen megrendezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában