Frissen Zalából

2021.08.12. 20:00

Négy magyar bajnoki címet szereztek a zalai fekvenyomók

Az idei  RAW (azaz speciális erőemelő ruha nélküli) fekvenyomó magyar bajnokságon zalai klubok is képviseltették magukat, és jó eredményeket értek el. 

Kerkai Attila, Jóna István

A HagymaGym küldöttsége a sárbogárdi viadalon: dr. Simán László, Horváth Mátyás Kolos, Németh Gergő, Simán Mihály, Szép Kristóf és Erki-Kiss Péter segédedző

Fotó: HagymaGym

A Sárbogárdon megrendezett viadalról a Zalaszám ZAC erőemelői két bajnoki címet hoztak haza. Takács László a felnőttek -66 kg-os kategóriájában magabiztos versenyzéssel és 135 kg-os teljesítménnyel szerezte meg az elsőséget. Bognár Szabolcs a masters II. korosztály -120 kg-os súlycsoportjában lett aranyérmes, 150 kg-ot teljesítve.

A Zalaszám ZAC színeiben Bognár Szabolcs és Takács László végzett ezúttal az első helyen. Fotó: ZAC

Az egerszegi HagymaGym négy fiatal és egy masters versenyzővel indult, akik két magyar bajnoki címet, valamint egy-egy második, harmadik és negyedik helyet értek el. Az ifjúságiaknál Németh Gergő (74 kg-os súlycsoport), élete első versenyén 80 kg-ot teljesített, ami a negyedik helyhez volt elég. Szintén az ifjúságiak között, de a +120 kg-ban versenyző Horváth Mátyás Kolos 110 kg-ot nyomott. Esetében a 121 kg-os ifjúsági csúcskísérlet nem sikerült, de így is megnyerte a versenyt, és elmondhatja magáról, hogy idén erőemelésben és fekvenyomásban is magyar bajnok lett.

A HagymaGym küldöttsége a sárbogárdi viadalon: dr. Simán László, Horváth Mátyás Kolos, Németh Gergő, Simán Mihály, Szép Kristóf és Erki-Kiss Péter segédedző. Fotó: HagymaGym

A juniorok között, a 83 kg-os súlycsoportban Simán Mihály idén súlycsoportot váltott, és 130 kg-os teljesítménnyel a második helyet szerezte meg. A 105 kilogrammban induló Szép Kristóf 137.5 kg-mal az aranyérmet nagy csatában szerezte meg.

A masters II. korosztály 120 kg-os súlycsoportban dr. Simán László 105 kg-ot nyomott fekve, ami új egyéni csúcsot, valamint harmadik helyet jelentett számára.

Hajmási György, az egyesület vezetője összegzésként elmondta, hogy a két magyar bajnoki cím mellett két érem és egy negyedik helyezés nagyon jó eredmény. Elégedett versenyzői teljesítményével, akik rengeteget edzettek, és ha az elkötelezettségük a továb­biakban is megmarad, akkor jövőre ennél is jobb eredményt érhetnek majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában