Frissen Zalából

2021.07.08. 14:00

Rekordszámú indulóval rendeztek kettesfogathajtó versenyt Zalabaksán

Rekordszámú indulóval rendeztek C kategóriás kettesfogathajtó versenyt a falu sportpályáján: a kétfordulós akadályhajtásra 25, a vadászhajtásra pedig 19 fogat nevezett.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői Sántha Krisztián fogata a versenyen Fotó: Gyuricza

A résztvevők többsége Zalából, illetve Vas és Somogy megyéből érkezett, de akadtak Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyei fogatok is. Már kora délelőtt megkezdődött a verseny a Tóth Norbert által épített pályán.

Az első versenyszámban 800 méter hosszú pálya, illetve 20 akadály várt az indulókra, amit 209 másodperc alapidőn belül kellett teljesíteni. A két forduló után három verőhiba nélküli hajtó csatázott a dobogós helyekért az összevetésben.

A zalalövői Sántha Krisztián fogata a versenyen Fotó: Gyuricza Ferenc

A Vas megyei Geröly Tibor (Főnix Lovasegylet) ekkor is hibátlan maradt, mögötte Pozvék István (Zalalövő és Környéke Lovas Egylet) és a Fejér megyei id. Semjén Attila (Mezőszilas LSE) végzett. További zalai helyezettek: 5. Szalár Róbert, 10. Kránicz Ferenc (mind Zalalövő), 16. Török Gyula (Kanizsa Lovas Klub), 17. Szalai József (Szépmező LE), 19. Sántha Krisztián.

A vadászhajtást a somogyi Magyar Milán (Marcali) nyerte meg, Pozvék István, valamint a szintén marcali Magyar Zoltán előtt. Zalai helyezettek: 7. Török Gyula, 9. Kránicz Ferenc, 17. Sántha Ferenc, 18. Szalár Róbert, 19. Pais Béla (Zalalövő).

A Vas megyei Hegyhátszentjakabon is kettesfogathajtó versenyt rendeztek. Itt az akadályhajtásban kettős zalai siker született: Szalár Róbert nyert, a második Pózvék István lett. A versenyszámban Török Gyula 9., Kránicz Ferenc 16., Sántha Krisztián 17., a hosszabb szünet után viszszatérő Lebics István (Zalalövő) pedig 19. helyen zárt.

A vadászhajtást a vasi Novák Szabolcs (Savaria LSE) nyerte meg, a zalai fogatosok közül Kránicz Ferenc 5., Pózvék István a 10., Szabó Péter a 11., Sántha Krisztián a 15., Lebics István a 16., míg Török Gyula a 17. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában