Frissen Zalából

2021.06.11. 21:27

Szombaton folytatódik a Kanizsa Vízilabda harca az OB I.-ért

Szombaton 11 órától a városi uszodában következhet a vízilabda OB I.-es osztályozó második felvonása, melynek keretében a Kanizsa Vízilabda a Debreceni VSE legénységét fogadja.

Kühne László

Fehér sapkában Kalanovics Bálint a Kanizsa Vízilabda egyik évközi hazai bajnoki mérkőzésén

Fotó: archív/Szakony Attila

Az élvonalba kerülésről döntő párharc nem kuparendszerben zajlik, hanem az egyik fél második sikeréig tart. Ami eddig tény: az OB I. 14. helyén végzett debreceniek az első, hajdúsági találkozón 10-5-re győztek az OB I. B nyugati bajnoka, vagyis a Kanizsa Vízilabda ellen. Ezzel előnybe kerültek, ám ezt a különbséget a Ludányi Kadosa vezette zalaiak ma szeretnék ledolgozni.

Fehér sapkában Kalanovics Bálint a Kanizsa Vízilabda egyik évközi hazai bajnoki mérkőzésén
Fotó: archív/Szakony Attila

A kanizsai együttesnek nem volt ideje keseregni az elvesztett első felvonás után, hiszen készülni kellett az újabb összecsapásra. Építhetnek arra, hogy a debreceni első két negyedben kimondottan jól pólóztak, döntetlenre álltak, és az akkori jó védekezést, valamint remek kapusteljesítményt kellene most az egész meccsre kiterjeszteni.

– Az egy héttel ezelőtti meccsen az első két játékrészben sem játszottunk igazán jól, de még így is tudtunk vezetni, 4-3-ra, illetve 5-4-re – emlékeztetett Ludányi Kadosa, a kanizsaiak trénere. – Hangsúlyoztam is a srácoknak a héten, hogy ha még egy gyengébb napjukon is képesek voltak előnyt kiharcolni, akkor a jó játék, amiben szombaton reménykedünk, akár nagyon pozitív elmozdulást is eredményezhet a párharcban. Van tehát mibe kapaszkodnunk, ugyanakkor sajnálhatjuk, hogy a betegség miatt az első összecsapást kihagyó Turnai Bálint továbbra sem lehet velünk. Solymosi Pétert ezúttal Kaszper Gábor váltja a meccskeretben, és bízunk benne, hogy meglesz az a győzelem, mely az újabb debreceni fellépés lehetőségét jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában