Frissen Zalából

2021.06.14. 20:00

Szász-Kovács Emese olimpiai bajnokunk is eljött Zalaegerszegre

A Zalaegerszegi Vívó Egylet új otthonában először szervezte meg a Zalaegerszegi Vívófesztivál elnevezésű rendezvényét, ami a nyári időnek is köszönhetően teljes sikert hozott, ráadásul Szász-Kovács Emese olimpiai bajnokunk is részt vett rajta.

Kerkai Attila

Szász-Kovács Emese természetesen nemcsak beszélt a vívásról, hanem segített is, itt éppen Szabó-Füleki Anabellnek mutat meg egy helyes mozdulatot Fotó: Pezzetta Umberto

A Mindszenty-iskolában az Iván Dentál Vívócsarnok előtti téren, illetve bent a teremben is nagy volt a nyüzsgés vasárnap délelőtt. Nem is csoda, hiszen a Zalaegerszegi Vívó Egylet valóban igyekezett olyan programot kínálni, mely érdekessé tette ezt a napot, de persze ehhez sok minden más is kellett. Illetve kellettek olyan támogatók, szimpatizánsok, mint a vívófesztivál fővédnöke, Balaicz Zoltánné, aki a szervezésben oroszlánrészt vállalt.

Darabos Géza, a ZVE elnöke elmondta, hogy régóta nagyon jó a kapcsolatuk a véradókkal, így a vasárnap nemcsak a vívással való ismerkedéssel telt, hanem önkéntes véradást is szerveztek.

- Hagyományt is szeretnénk teremteni ezzel a rendezvényünkkel, hogy a legkisebbekkel kicsit megismertessük a vívást – tette hozzá az elnök, amikor ottjártunkkor megszólítottuk. – Azonban itt nem állunk meg, ugyanis július ötödikétől toborzótábort hirdetünk, ahol még közelebbről is megismerkedhetnek a vívással a gyerekek. Kint a téren kézműves-foglalkozást tartottak gyerekeknek, vagy éppen a biztonságos közlekedésről kaptak hasznos tanácsokat. De ismerkedhettek a kerekesszékes vívással is. Amikor megérkezett Szász-Kovács Emese, Rio de Janeiro párbajtőr olimpiai bajnoka, érthető módon megélénkült a csarnok előtti tér. Mert ki ne lett volna kíváncsi bajnokunkra, akivel Balaicz Zoltánné folytatott élvezetes beszélgetést.

Szász-Kovács Emese természetesen nemcsak beszélt a vívásról, hanem segített is, itt éppen Szabó-Füleki Anabellnek mutat meg egy helyes mozdulatot Fotó: Pezzetta Umberto

Többek között kiderült, hogy úszóként kezdett el sportolni, de aztán átpártolt a víváshoz. Ugyanígy Tóth Janka vb-bronzérmes tőrvívónk is megosztotta élményeit a résztvevőkkel, továbbá Fekete Gábor, a ZVE vezetőedzője is sok mindent elárult a sportágról a vele folytatott beszélgetés során. Ám a lényeg, hogy nemcsak beszéltek a sportágtól, hanem a ZVE tagjai bemutatót is tartottak, kézbe lehetett venni a fegyvereket, és gyakorolni is, akinek éppen ehhez volt kedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában