Frissen Zalából

2021.06.11. 21:12

Göcsej Kupa: hatvankét sportoló indult a hagyományos nyári szituációs lövészversenyen

A Göcsej Sportlövész Egyesület  idén is megrendezte nyári,  szituációs lövészversenyét Göcsej Kupa néven, amin összesen 62  sportoló indult.

Kerkai Attila

Az egyik, viccesnek is felfogható szituáció: az illemhelyen megzavart lövész a letolt nadrágot jelképező, boka köré tekert nadrágszíjjal teljesíti a kihívást, vagyis célba lő

Fotó: ZH

Ám volt a viadalnak egy „leágazása” is, aminek Koszovó volt a helyszíne, ahol a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj – az egerszegi versennyel párhuzamosan – a Goles-hegy melletti lőtéren bonyolította le a Göcsej Kupát, a puskás számban. A magyarázat egyszerű: a Göcsej SE egyik tagja a KFOR-nál állomásozik jelenleg, s ő szervezte meg a versenyt a zászlóalj magyar katonái mellett a lengyel és amerikai fegyveres erők tagjainak is.

Az egyik, viccesnek is felfogható szituáció: az illemhelyen megzavart lövész a letolt nadrágot jelképező, boka köré tekert nadrágszíjjal teljesíti a kihívást, vagyis célba lő
Fotó: ZH

Ami pedig a hazai viadalt illeti: pisztoly versenyszámban 62, puskával 36, PCC (pisztoly kaliberű puska) versenyszámban pedig 28 fő nevezett. A hét pályán megrendezett erőpróbán a zalai lövészek közül a classic kategóriában Szalai László harmadik lett, a nyílt (open) versenyben Gerencsér Miklós korosztályában győzött, a Production kategóriában Kovács Zoltán a harmadik, Megyer Henrik az ötödik, Kiss Ferenc pedig a 11. helyen zárt. A Standard kategória jobb zalai helyezései: 7. Simon Kolos, 10. Egyed László, 12. Miskolczi Róbert, 15. Szabó Károly, 16. Halász András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában