Frissen Zalából

2021.06.11. 21:21

Elrajtolt a hajómodell-ob, dél-zalai versenyzőkkel

A hajómodellezőknél is elrajtolt az országos bajnokság. Az FSR-V kategóriában érdekelt dél-zalai versenyzők nagy várakozással készülhettek az idei első fordulóra, mely a Fejér megyei Hantos térségében zajlott le.

Kühne László

Boti Ferenc (képünk baloldalán)

Fotó: Canissa MSE

A Canissa Modellező SE részéről Bonczók Károly, Boti Ferenc, valamint Lekszikov Zsolt nevezett a bajnokság első körére. Az FSR-V 27 ccm-es, benzines kategóriájában aztán Boti Ferenc a mezőny második helyén végzett, Bonczók Károly negyedik lett, míg Lekszikov Zsolt a nyolcadik helyen zárt. A nitrometános hajók 15 ccm-es versenyében Lekszikov próbált ki egy járgányt, mellyel aztán végül a hetedik helyet könyvelhette el.

Boti Ferenc (képünk baloldalán)
Fotó: Canissa MSE

– Szerepeltem már jobban is, de összességében elfogadható, amit hoztam – értékelt Lekszikov Zsolt csapatvezető. – Feri vadonatúj, olasz motort hajtott, Karcsi esetében pedig lassan összeáll a versenyzés. A hétvégén egy másik sorozat keretében tesszük vízre a hajókat Pacsán, majd június 19-én jön a bajnokság második köre, a kanizsai Csónakázó-tavon. A hazai pálya külön izgalom, készülünk is rá nagyon. És a szezon során egyszer még vissza is térünk ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában