Frissen Zalából

2021.06.28. 20:01

Az olimpiára készülő Szűcs Valdó újra faragott legjobbján 110 m gáton

Nagyszerű zalai sikert hozott a hét végi atlétikai felnőtt országos bajnokság, amely a hazai versenyzők számára egyik utolsó lehetőség volt még az olimpiai szint teljesítésére. Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC versenyzője remek futással, 13,38 másodperces egyéni rekorddal megvédte címét, és magyar bajnok lett a 110 méteres gátfutásban.

Kerkai Attila

Szűcs Valdó stabil és jó formában van, ami mindenképpen biztató

Fotó: Katona Tibor

Debrecenben a 126. atlétikai magyar bajnokság teljes mezőnyében Szűcs Valdó érte el az egyik legjobb, ha nem a legjobb eredményt. Kámán Ferenc és James Hillier tanítványa már az előfutamban is remekelt, ugyanis 13,39 másodperccel egyéni legjobbját futotta. Nagyjából másfél óra múlva a fináléban tovább javított ezen, ugyanis 13,38 mp-cel újabb egyéni csúcsot ért el és győzött. Vb-bronzérmesünk, Baji Balázs lett a második, idei legjobbjával (13,56) lett ezüst­érmes.

Szűcs Valdó készülhet az olimpiára, hiszen biztos helye van a világ legjobb 40 gátasa között, akik ott lehetnek az ötkarikás játékokon.

– Megint nagyon jól futott Valdó, gyors, és a technikája is egyre jobb lesz – állapította meg Kámán Ferenc edző. – Most is azt mondom, hogy van még benne tartalék, ami továbbra is biztató.

Szűcs Valdó stabil és jó formában van, ami mindenképpen biztató
Fotó: Katona Tibor

Szűcs Valdó hétfőn visszautazott az Egyesült Államokba, de a jövő heti székesfehérvári Gyulai-memorialon ő is indul. A Zalaszám-ZAC versenyzői közül Furulyás Lili (edző: Trzaskoma Lukasz) két döntős futása számít jó eredménynek még, és a ZAC váltói (edzők: Kámán Ferenc, Trzaskoma Lukasz, Góczán István), valamint Muszil Ágnes helyezése (edző: Góczán István) érdemel kiemelést.

– Nagy öröm számomra, ha versenyzőink túlszárnyalják egyéni legjobb eredményüket, hisz ez bizonyítja, hogy jó úton haladnak – összegzett az ob után Bella Attila, a Zalaszám-ZAC ügyvezető igazgatója.

Eredmények. Férfiak. 110 m gát: 1. Szűcs Valdó 13,38. Nők. 200 m: 5. Furulyás Lili 24,33. 100 m: 7. Furulyás Lili 12,18. 800 m: 7. Muszil Ágnes 2:12,38. 4×100 m: 6. Zalaszám-ZAC (Furulyás Lili, Kovács Anna, Nagy Pálma, Schein Kata) 48,04. 4×400 m: 7. Zalaszám-ZAC (Furulyás Lili, Muszil Ágnes, Nagy Pálma, Schein Kata) 3:58,84.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában