amatőr női NB I.-es kosárlabda

2021.04.08. 19:32

Kanizsai Vadmacskák: igazi csapatként mindenki betalált

Újra győzött a Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női NB I.-es kosárlabda-együttese, ráadásul a tabellán előtte álló MAFC csapatát múlták felül Gábor Erzsébet tanítványai a 23. forduló keretében.

Kühne László

Zsámár Panna (11) is sokat segített a társaknak

Fotó: Szakony

Kanizsai Vadmacskák SE – MAFC 91-85 (20-17, 25-21, 24-16, 22-31)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Czupi, Novák.

Kanizsa: Baa 27/3, Jurkó 19/3, Zsámár P. 8/6, Budai 16, Füredi 11/3. Csere: Lamm 2, Bánhegyi D. 6, Csuha 2. Edző: Gábor Erzsébet.

Tabellaszomszédok találkoztak a kanizsai csarnokban, és a kanizsai női kosárlabdázóknak igyekezniük is kellett már az elején, hiszen a nyolcadik helyen álló fővárosiak eltökéltnek tűntek abban, hogy növelik előnyüket a dél-zalaiak előtt. A meccs 7. percében 15-15-nél érte utol a Vadmacskák az egyetemistákat, a negyed végén pedig már az előny is náluk volt. A második etapban már tíz pont fölé is nőtt Jurkó Noémiék előnye, a találkozó 15. percére azonban a vendégek csaknem egálig zárkóztak. Jókor jött hát Baa Dominika hármasa, majd Füredi Linda és Budai Dorina pontjai.

Zsámár Panna (11) is sokat segített a társaknak
Fotó: Szakony

A harmadik tíz perc elején ismét tíz fölé ugrott a különbség, aztán Zsámár Panna két triplája, Bánhegyi Dorina középtávolija, Csuha Patrícia közelije már azt sejtették, hogy a meccset nyerik is a kanizsaiak. A budapestiek igyekeztek egy hosszú hajrát nyitni, de aztán 80-76-nál a KVSE határozottabbá vált, és végül megnyerte a találkozót. A hazaiaktól mindenki, tehát Jurkótól Lamm Lucáig bezárólag valamennyi pályára lépő játékos a kosárba talált. A csapat kilencedik.

Gábor Erzsébet: „A találkozó első felét uraltuk, támadásban, védekezésben jól oldottuk meg a feladatokat, a leindítások is eredményre vezettek. A harmadik negyedben is nagyon jól játszottunk, a negyedikben letámadott az ellenfél, és rutinosabb játékosaik ellen meg kellett dolgozniuk kosarasainknak a sikerért.”

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában