kosárlabda

2021.04.07. 19:59

A ZTE KK bravúros sikerrel kezdett

Szerda este hazai környezetben kezdte meg a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata a 9-14. helyekért zajló rájátszást, de nem a legjobb előjelekkel. Többen is hiányoztak sérülés miatt az egerszegiektől, de az esélyesebbnek tűnő Kecskemét ellen éppen most jött egy nagy bravúr, hiszen a ZTE KK végig vezetve győzött.

Kerkai Attila

Fotó: © Katona Tibor

Zalakerámia-ZTE KK – Duna Aszfalt DTKH Kecskemét 96-66 (27-17, 23-20, 23-14, 23-15 )

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: dr. Mészáros, Kovács N., Lengyel.

ZTE KK: Duren 29/9, Donaldson 22/15, Polster A. 5/3, Vuko 9, Szabó Zs. 20/6. Csere: Bonifert 6/3, Antóni 2, Völgyi, Simó, Csuti, Szalay 3/3. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Kecskemét: Wittmann 7/3, Thomas 16, Kucsera 3, Djerasimovic 4, Horti B. 10. Csere: Fazekas 2, Dramicanin 14/6, Jaramaz 8/6, Lukács D. 2, Körmendi. Vezetőedző: Váradi Kornél.

A kiesés ellen harcoló egerszegi csapatból sérülés miatt hiányzott három alapember, hiszen Simon Kristóf, La Barion Gleen és Sekou Wiggs sem állt Heinrich Róbert vezetőedző rendelkezésére. Rajtuk kívül Bonifert Domonkos, Antóni Csanád és Polster Attila sem volt száz százalékos állapotban, így meglehetősen rossz előjelekkel készültek az egerszegiek erre a találkozóra a jobb erőkből álló vendégek ellen. A ZTE KK ebben a helyzetben nagyon határozottan kezdett, Donaldson, Polster és Duren távoli kosaraival alapozta meg az első negyedbeli biztos előnyét. Hiába kért időt a vendégcsapat, gyakorlatilag jó védekezés mellett állandósult az egerszegiek 10-12 pontos előnye (18-8, 25-13). Duren mellett Szabó és Vuko is nagyon hasznosan játszott, gyakorlatilag a ZTE KK akarata érvényesült, de persze a Kecskemnét kapaszkodott és rendelkezett több olyan rutinos kosarassal, akik bármikor képesek voltak villanni. A 15. percben Duren hármasával az addigi legnagyobb különbség alakult ki (39-24), és ebből, nagyjából már nem is engedett a ZTE KK a nagyszünetig.

Az egerszegiek tehát jó alapot tettek le ahhoz, hogy tartalékosan, akár meglepetést okozzanak, de volt még hátra egy félidő. Amit ott folytatott a ZTE KK, ahol az elsőt abbahagyta, hiszen lendületesen támadott és nem egészen két perc alatt Polster A., valamint Donaldson pontjaival már húsz ponttal vezetett (57-37). A Kecskemét addig sok labdát adott el, de kezdett összeszedettebben játszani, ami az eredményességében is megmutatkozott. nem volt tehát még vége ennek a találkozónak, Thomas kosarával 58-45-re jött vissza a vendégcsapat. Hazai oldalon Szabó Zsolt a 11 lepattanóját is megszerezte, aztán adott egy gólpasszt Durennek, aki az újabb hármassal visszaállította a 20 pontos különbséget (65-45). A harmadik negyed végére 73-51-re módosult az állás, és ekkora előnyt már nem lehetett leadni. A ZTE egy 9-0-s sorozattal még rátett egy lapáttal erre, amivel gyakorlatilag eldöntött minden vitás kérdést (82-51). Az egerszegiek innentől már nyugodtan játszhattak, hiszen olyan mértékű összeomlásnak kellett volna már bekövetkeznie a játékukban, ami ezen a napon elképzelhetetlennek tűnt. Tyreek Duren nagyot játszott, az irányító játékával magasan a mezőny fölé nőtt.

A ZTE KK mondhatni, hogy ezúttal bravúros sikert ért el, és nem kevésbé fontosat, ami a végelszámolásnál is sokat jelenthet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában