kézilabda

2021.04.28. 19:50

A Tungsram SE mindkét csapata győzni tudott a kézilabda NB II.-ben

A továbbra is zárt kapuk mögött zajló kézilabda NB II. zalai csapatai közül az elmúlt hétvégén a két kanizsai együttes győzött, a másik két alakulat viszont kikapott.

IE, JI, KL

Szabó Gergely szerez gólt büntetőből a Tungsram egyik korábbi mérkőzésén

Fotó: archív/Szakony

Délnyugati csoport, nők:

Tungsram SE Nagykanizsa–Marcali 29-20 (17-11)

Nagykanizsa. Jv.: Antal, Antalné.

Tungsram: Horváth Sz. – Szmodics D. 5, Csivre V. 2, Füstös 2, Zvolenszky 9/3, Szabó E. 6, Szmodics V. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Horváth A. 2, Andor, Ács, Kovács B., Csivre E. 2. Edző: Baranyai Zsolt.

A vendégek szereztek vezetést (2-3), majd a Tungsram fordított (5-3), aztán felváltva vezettek a csapatok. Az első félidő második felében a hazaiak két kiváló etappal alapozták meg félidei vezetésüket. Fordulás után a kanizsaiak próbálták bebiztosítani az előnyüket. A hazaiak azt is meg tudták akadályozni, hogy a somogyiak hajrát nyissanak, s miként a Tungsram edzője, Baranyai Zsolt fogalmazott: játékosai a meccsen egységes csapatként dolgoztak. A gárda ezzel előre lépett a tabella 9. helyére, míg a góllövőlista élén Zvolenszky Nóra előnye már majdnem 30 gól.

Jók: Zvolenszky és az egész kanizsai csapat.

Nemesvámos–Hévíz 39-36 (25-14)

Nemesvámos. Jv.: Farkasné, Stauder.

Hévíz: Bán-Farkas – Lázár, Balogh B., Burghardt V. 16, Holczbauer 1, Burghardt L. 6, Novikova 4. Csere: Molnár (kapus), Penzer 9, Holczer. Mb. edző: Lancz Katalin.

A bronzérem-várományos hazai csapat nagy iramot diktálva húzott el az elején. A hévíziek ezúttal is kiadták magukból a maximumot, több nehézség, sérülés ellenére. Fordulás után a zalaiak szinte hibátlanul támadtak, de nem tudták ledolgozni a hátrányt. Burghardt Viktória 16 gólja önmagáért beszél, illetve sporttörténelmi teljesítményt is jelentett, hiszen ennyi találatot egy bajnoki meccsen eddig csak Klász Karola és Ováry Szilvia ért el zöld-fehér színekben.

PEAC–Egerszegi KK 37-18 (19-8)

Pécs. Jv: Szabó, Szincsák.

EKK: Becze – Jáger 1, Gotthárd 4, Balogh 1, Borbély 10, Bíró, Újhelyi 1. Csere: Domján, Gecseg 1. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, az elmúlt héten elhunyt egerszegi kapusra, Bödör Szilviára emlékeztek a csapatok. A vendégek jól tartották magukat egészen a félidő utolsó tíz percéig, amit a pécsiek 10-1-re nyertek meg. Fordulás után rengeteg gyors indulásgólt kaptak a zalaiak, és ahogy fáradtak, úgy nőtt a távolság a csapatok között.

Férfiak:

Rinyamenti KC– Tungsram SE Nagykanizsa 24-33 (11-17)

Nagyatád. Jv.: Rozina, Ujvári.

Tungsram: Konyicsák – Kiss L. 2, Kiss G. 2, Kozics 1, Hári 4, Vadász 5, Kovacsics 2. Csere: Szabó M. (kapus), Balogh P. 3, Szabó G. 8/3, Baranyai Zs. 1, Széles 3, Kisgéczi 2. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Szabó Gergely szerez gólt büntetőből a Tungsram egyik korábbi mérkőzésén
Fotó: archív/Szakony

A találkozó egyértelmű esélyesének számított a kanizsai együttes, melynek soraiból azért voltak, akiknek a somogyi helyszínen kézilabdázni mindig egy kis nosztalgia is egyben. A vendégek az első félidő hajrájához közeledve szilárdították meg vezetésüket. A második harminc perc már inkább arról szólt, hogy a hazaiakat ne engedje közelebb magához Csalló Ádám együttese, s ezt tették úgy, hogy még növelni is tudták előnyüket. Ezzel a győzelmével a Tungsram maradt is a Dél­nyugati csoport élén.

Jók: Szabó G., Vadász.

CSÜTÖRTÖKÖN BÚCSÚZTATJÁK BÖDÖR SZILVIÁT

Életének 52. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt Bödör Szilvia, a Vasas, a zalaegerszegi Caola, a Hévíz, valamint a Marcali és az Egerszegi KK kapusa. A játékos több, mint félezer NB-s mérkőzésen lépett pályára pályafutása során, utoljára tavaly november 22-én, a megyeszékhelyiek színeiben, az NB II.-ben. Bödör Szilvia pályafutása Csurgóról indult, búcsúztatása szülővárosának temetőjében kezdődik ma délután fél négykor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában