fiatalokkal veszik fel a harcot

2021.03.09. 20:42

Magyar Kupa: a felnőtt keret tagjai itthon maradnak a ZTE FC-nél

Kedden egy mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek sorozata, szerdán pedig három összecsapással folytatódik. A ZTE FC együttese szerdán tulajdonképpen a B csapatával utazik el Kisvárdára, ahol 15 órától lép pályára.

Kerkai Attila

Szerdán Bozsik József irányítja a ZTE FC együttesét, és utat engednek a bizonyításra a klub fiataljai számára, amit a klub vezetése is jóváhagyott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az elmúlt időszakban szinte folyamatosan számoltunk be arról, hogy a ZTE FC élvonalbeli labdarúgó-együttesénél számtalan gond adódott. A koronavírus-járvány a zalaiakat sem kerülte el, emellett eltiltások és sérülések is nehezítik a munkát. A vasárnapi, FTC elleni hazai 2-2-es döntetlen után az együttes szerdán Kisvárdán szerepel, de tulajdonképpen a tartalékaival áll ki. Amikor Boér Gábort, a kék-­fehérek vezetőedzőjét kerestük, mindezt ő is megerősítette, de közben a klub honlapján is megjelent egy írás, amiben részletezik ennek az okát.

„A Várkerti Stadionban megrendezendő találkozóval kapcsolatban nehéz döntést hoztunk meg” – olvasható Sallói István sportigazgató nyilatkozatában. Aki elmondta, hogy prioritást élvez az első osztályú tagság megőrzése, így az MTK Budapest elleni szombati mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb jelenleg a csapatuk számára. A sport­igazgató arról is beszélt, hogy a kialakult helyzetben egyeztettek a Kisvárdával a párharc elhalasztásáról, de a szabol­csiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől.

Szerdán Bozsik József irányítja a ZTE FC együttesét, és utat engednek a bizonyításra a klub fiataljai számára, amit a klub vezetése is jóváhagyott Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A héten számos meghatározó játékos térhet vissza, de a szerdai találkozón főként a második csapat tagjaival számolnak, tehermentesítve az első keretet. A mérkőzésre a ZTE FC II. vezetőedzője, Bozsik József utazott el az együttessel, az NB I-es kerettel Boér Gábor idehaza készül a szombati mérkőzésre.

– Szeretnénk egy felszabadult, önbizalommal teli játékot nyújtani, s mindent megteszünk azért, hogy sikerrel járjunk, de majd kiderül, hogy ez mire lesz elég – ezt Bozsik József mondta, amikor kedden este, útközben Kisvárda felé beszéltünk vele.

Kedden egy találkozót rendeztek az MK negyeddöntői közül: Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 – büntetőkkel továbbjutott

az Újpest.

A szerdai program: Mol Fehérvár–Budafoki MTE 14.30, Kisvárda Master Good–ZTE FC 15.00, Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest 17.30.

Valamennyi találkozón egy mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában