egyre nehezebb a helyzet...

2021.02.13. 19:09

Nem húzta ki a ZTE FC: pont helyett újabb vereség

Érdekes mérkőzést játszott egymással a Kisvárda és a ZTE FC a labdarúgó NB I 21. fordulójának szombati napján, de már a mérkőzés „előélete” sem volt rendhagyó. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, semleges pályán rendezett találkozón az egerszegiek egy kiállítás után akár pontot is szerezhettek volna, azonban a 94. percben kapott góllal kikaptak.

Kerkai Attila

Bent a kisvárdai kapuban a labda… Artem Favorov (balról) góljánál még élt a remény, de az őt köszöntő Futács Márkó kiállítása nagyban megfogta a ZTE csapatát

Forrás: NS

Fotó: Meder István

Kisvárda Master Good FC – ZTE FC 2-1 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mellett. Jv.: Erdős (Király, Márkus).

Kisvárda: Dombó – Hej (Melnik, 46.), Prenga, Cirkovic (Ene, 73.), Leoni – Lucas, Simovic – Navratil, Bumba (Zlicic, 67.), Sassa (Kovácsréti, 67.) – Viana (Horváth Z., 81.). vezetőedző: Supka Attila.

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis, Bedi – Favorov, Sankovic – Könyves (Zimonyi, 46.), Tajti (Vass, 46., Németh E., 83.), Szánthó (Babati, 46.) – Futács. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (50.).

Sárga lap: Navratil (33.), illetve Kálnoki-Kis D. (31.), Futács (40.), Szépe (77.).

Kiállítva: Futács (75.).

Nagyjából 24 órával a hivatalos mérkőzéskezdés előtt derült ki, hogy a kisvárdai stadion játéktere nem lesz alkalmas a szombati játékra, így az MLSZ engedélyével, végül az a döntés született, hogy Szusza Ferenc Stadionban rendezik a mérkőzés. A ZTE FC ekkor már a keleti országrészben tartózkodott, hiszen a csütörtöki kupamérkőzéséről már nem tervezte a hazautat a szombati meccsig. Szombaton viszont a hajdúnánási szállásáról a főváros felé vette az irányt és a Kisvárda együttese is utazott...

Nagy küzdelem a Kisvárda–ZTE meccsen
Fotó: Meder István

Bobál Dávid eltiltása miatt ezúttal Kálnoki-Kis Dávid került be a ZTE FC kezdőcsapatába, és annyiban változott a ZTE FC felállása, hogy ezúttal Bedi is a védősorban helyezkedett, így inkább négy védős felállás volt ez. Az egerszegiek mindenképpen azzal a céllal tekintettek a találkozó elé, hogy pontot, pontokat szerezzenek, ugyanis nagyon közel kerültek a kiesőzónához. A helyzet nem volt egyszerű, hiszen a Kisvárda éppenséggel az a csapat, amelyben bőven akad olyan játékos, aki kreativitásával bármikor eldönthet egy-egy találkozót. A mérkőzés első húsz percében nem láttunk igazán látványos futballt, az mindkét csapat játékán érződött, hogy nem akar hibázni. Többet mégis a papíron házigazda kisvárdaiak kezdeményeztek és a 25. percben már vezettek is. Jobb oldali támadás után Viana pörgette vissza a labdát, Bumba teljesen tisztán érkezett a kaputól 14 méterre és fordulásból úgy lőtt a kapuba, hogy közben a labda megpattant (talán Szépe lábán is), ami így Demjént is becsapta, 1-0. A ZTE-nek mindenképpen javulnia kellett, és támadásban is, hiszen nem igazán tudott a kapura veszélyesen játszani. Márpedig hátrányban volt, gól kellett volna, e nélkül nem sok esély mutatkozott A Kisvárda mindenképpen jobban futballozott, amelynél a félidő hajrájában egy sérülés történt, amikor Dombó saját társával ütközött és Hej Viktor nem tudta folytatni a játékot. A ZTE nem igazán mutatott hatékony játékot, s ezen mindenképpen változtatni kellett volna a második félidőre.

Boér Gábor nem kevesebb, mint három poszton cserélt, ami indokoltnak tűnt. Érkezett a pályára Babati, Vass és Zimonyi, ami egyértelmű szándékot tükrözött, vagyis támadni. Könyves, Szánthó és Tajti maradt az öltözőben és gyorsan jött a zalai egyenlítés. Az 50. percben Lesjak a bal oldalon tűnt fel és élesen a kapu elé lőtt, ahol érkezett Favorov, aki 5 méterről lőtt a kapuba, 1-1.

Bent a kisvárdai kapuban a labda… Artem Favorov (balról) góljánál még élt a remény, de az őt köszöntő Futács Márkó kiállítása nagyban megfogta a ZTE csapatát Fotó: Meder István / NS

Egyértelműen megélénkült a találkozó, változatosabb lett, de hosszú időre elmaradtak a helyzetek. Közben Supka Attila, a kisvárdaiak szakvezetője is változtatott: lehozta a pályáról például a gólszerző Bumbát. A ZTE-nél támadásban Lesjak rendre egy sorral előrébb lépett, majd a 71. percben Kálnoki-Kis és Cirkovic fejelt össze, mindkettejüket ápolni kellett. A zalai védő feje vérzett, ezt el kellett látni, de visszatérhetett, viszont a kisvárdaiak játékosát le kellett cserélni. A 75. percben tíz főre fogyatkozott a ZTE FC csapata... Futács akaszkodott össze Prengával, tény, hogy húzta a kisvárdaiak játékosát, s volt már egy sárga lapja a zalai támadónak. Végül egyből pirosat kapott, Erdősnek vélhetően látnia kellett valamit... A szabálytalankodás tényén ellenben nem lehetett vitatkozni, Futácsnak sokkal jobban vigyáznia kellett volna, mert így az egerszegiek nehéz helyzetbe kerültek. A kék-fehérek beszorultak, a pontszerzés ekkor már jó eredménynek tűnt, és egy érdekes csere következett: a szünet után beállt Vass Patrikot hívta le a pályáról Boér Gábor és a fiatal Németh Eriket küldte be a helyére. A ZTE FC-nek már csak egy célja lehetett, hogy az egyik pontot elhozza, a Kisvárda pedig érezte, hogy ebben a meccsben részéről ennél több van. A 93. percben Horváth fejesénél Demjénnek kellett nagyot védenie, aztán... A 94. percben egy balról jövő beadás után Horváth Zoltán középen átvette a labdát és remek mozdulattal, félfordulattal 8 méterről bombázott a kapuba, 2-1.

Ez lett a vége, a ZTE FC nem szerzett pontot, a helyzete pedig kezd egyre nehezebb lenni...

Supka Attila: „Fontos győzelmet arattunk a ZTE ellen, különösen azok után, hogy a múlt hetet elrontottuk, és az MTK, majd a DVTK ellen sem tudtunk pontot szerezni. Az első félidőben még jól is futballoztunk, a második félidőt azonban rosszul kezdtük, kaptuk azt a buta gólt, amely egy időre megfogta a csapatot. A végére azonban felőröltük az ellenfelet.”

Boér Gábor: „Az első félidő nagyon rosszul sikerült számunkra, gyengén futballoztunk, kishitűen. A második félidő elején cseréltünk hármat, s az új embereknek is köszönhetően felbátorodtunk. A kiállításig egészen jól futballoztunk, de az nehéz helyzetbe hozott minket. Mivel nem láttam még a szituációt, így nem mondanék véleményt, de úgy hallottam, nem biztos, hogy egyértelmű kiállítás volt. Ennek ellenére is ki kellett volna húzni a végéig, de sajnos egy beívelt labda után a kilencvennegyedik percben gólt kaptunk. Onnan már nem volt lehetőségünk felállni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában