örökrangadó

2021.02.03. 19:42

Körmend-veréssel „robbantott” a ZTE KK!

Szerdán újabb hazai találkozójára készült a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda együttese. Ellenfele a Körmend volt, és mikor ha nem ellene „robbantott” a ZTE KK: remek játékkal legyőzte az ősi riválist.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Egis-Körmend 92-69 (20-16, 31-11, 17-20, 24-22)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Tőzsér, Frányó, Boros.

ZTE KK: Duren 24/12, Donaldson 15/6, Bonifert 2, Vuko 18/6, Glenn 12. Csere: Wiggs 5, Szabó Zs. 11/3, Simon K. 3/3, Polster A., Csuti K. 2. Vezetőedző: Luca Bechi.

Körmend: Thames 4, Mócsán 19/9, Németh Á. 2, Durázi 2, Taylor 16. Csere: Simons 8/6, Ireland 7/3, Takács K., Tóth N. 6, Ferencz Cs. 5/3 Vezetőedző: Ziga Mravljak.

Örökrangadó... A hazai férfi kosárlabdázás legnagyobb múltú párharca továbbra is egy-egy ZTE-Körmend összecsapás, ám a vírushelyzet miatt a szerda esti újabb mérkőzést szintén zárt kapuk mellett rendezték. A megszokott hangulatnak nyoma sem volt, és összességében sem lehetett elmondani, hogy felfokozott lett volna a várakozás.

A Körmend sokkal jobban teljesít a mostani bajnokságban, mint a ZTE KK, így szerdán is a vasiak számítottak a találkozó esélyesének. Mindkét oldalon volt egy.egy új bemutatkozó, a zalaiaknál a napokban igazolt Sekou Wiggs, a vasiaknál Ben Simons. Egyértelműen erőteljesebben kezdett a Körmend, a hazaiak pedig mintha aludtak volna az elején, hiszen két olyan rossz a passzt is láthattunk tőlük, ami meglepő volt. Aztán Duren megrázta magát, megszerezte az első hazai kosarakat, de ettől függetlenül a Körmend vezetett. Szabó Zsolt pályára lépése alapvetően megváltozott minden, aki pár perc alatt szerzett 9 pontot és a ZTE KK állva hagyta a Körmendet és tíz pontos előnyt szerzett (26-16). A vasiak kezdtek bekeményíteni, főleg védekezésben, s ekkor jött jól a házigazdának Duren két, utolsó másodperces kosara. Sőt, az irányító újabb hármasával már 15 pont volt közte (38-23). A Körmend csapatán talán ekkor lehetett érezni, hogy a múlt héten az Európa-kupában egymás után három meccset is játszott a buboréktornán. A ZTE nem állt le, és 24 pontra hizlalta az előnyét. A Körmend játékáról mindent elmond: ebben a negyedben 11 pontig jutott.

Kis túlzással, a Körmend a felezővonalig kitolt védekezéssel nyitott, azonban a ZTE KK ezen a napon nagyon összeszedett volt. Tartotta az előnyt (62-38), de egyáltalán nem volt könnyű dolga. A vasiak keményen harcoltak, semmit nem adtak fel, Mócsán és Taylor volt a legveszélyesebb játékosuk, s a harmadik negyedet pár ponttal meg is nyerték. Ám így is, 21 pontos előnnyel kezdte az utolsó tíz percet a ZTE KK és ha már hibázott is közben, ezt a mérkőzést nem veszíthette el. Az egerszegiek nehéz helyzetükben bravúros, de mindenképpen megérdemelt győzelmet szereztek Szabó, Glenn, Donaldson, Vuko, de legfőképp Duren kiváló játékával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában