Kondex Kupa és ob fedett pályán

2021.02.17. 20:29

Itthon és külföldön is rajthoz álltak a Zalaszám-ZAC atlétái

Több versenyen vannak túl a Zala­szám-ZAC atlétái, akik az előttünk álló hétvégén sem pihennek: itthon a Kondex Kupa, a fővárosban pedig a felnőtt fedett pályás országos bajnokság vár rájuk.

Kerkai Attila

Röszler Dóra

Fotó: ZAC

Az elmúlt napok történéseit Szűcs Valdó eredményeivel kell kezdeni. A Zalaszám-ZAC bajnok gátfutója Liévinben idei legjobbjával (7,74 másodperc) nem került döntőbe a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben, majd pár nappal később Lódzban 8,83 mp-cel a 8. helyen végzett.

Röszler Dóra
Fotó: ZAC

Idehaza Kámán Ferenc tanítványa, Röszler Dóra a MASZ nyílt fedett pályás via­dalán indult. A ZAC ifjúsági gátfutója remek, 8,98 mp-s eredménnyel második lett 60 méteres gátfutásban. A felkészülési versenyen Furulyás Lili 60 méteren 7,67 másodperccel 4. helyezést ért el, Németh Benedek 60 m gáton 9,11 mp-cel hatodikként ért célba.

Pénteken 15.30-tól ­immár 16. alkalommal rendezi meg a Kondex Kupát a Zalaszám-ZAC. Az egerszegi futófolyosóra hívja versenyezni az atlétákat a Zalaszám-ZAC. A klub elnöke hálás Kondor Zsolt cégtulajdonosnak, hogy több mint másfél évtizede rendezhetik már meg a téli felkészülési viadalt, amivel Kauzli József emlékét is őrzik, aki edzőként, illetve az elnökség és a sportbizottság tagjaként segítette az egyesületet. A kupán felnőtt és újonc versenyzők mérik össze tudásukat, 60 m, távolugrás, ötösugrás, 60 m gát, súlylökés és diszkoszvetés versenyszámokban.

Szombaton és vasárnap pedig a MASZ a BOK Csarnokban rendezi meg az idei felnőtt fedett pályás országos bajnokságot. A ZAC versenyzői közül Szűcs Valdó címvédőként várja a 60 m gátat, de Nagy Pálma, Németh Benedek, Röszler Dóra és Furulyás Lili is megméreti magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában