Tizenkét döntőből ez az első

2021.02.19. 20:49

Igazi ki-ki meccset játszik szombaton a ZTE FC és az Újpest a labdarúgó NB I.-ben

Talán a tavasz legfontosabb mérkőzése előtt áll a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata, mely szombaton 14.45 órától az Újpestet fogadja a ZTE Arénában. A hatpontos jelzővel szokás illetni a hasonló összecsapásokat, de ez a mérkőzés talán ennél is fontosabb. Bár Boér Gábor, a kék-fehérek vezetőedzője rámutatott: nem ezen az egy meccsen dől el majd a bennmaradás.

Kerkai Attila

Egerszegi gólveszély a Puskás kapuja előtt. A földön Lesjak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC-t és az Újpestet három pont választja el egymástól a tabellán, hiszen a fővárosiak három vereség után a legutóbbi két találkozójukat megnyerték, míg a ZTE FC éppen most került nyeretlenségi szériába. A zalaiak hazai pályán nem gondolkodhatnak másban, mint a győzelemben, de minden bizonnyal ez a cél lebeg az Újpest előtt is…

– Győzelmi kényszerben vagyunk – szögezte le egyértelműen Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője, amikor a szombati találkozóval kapcsolatban megkerestük. – Közvetlen rivális érkezik, és távolodni akarunk a kiesőzónától. A játékosokat mentálisan és taktikailag felkészítettük az előttünk álló feladatra, mindenki tisztában van a mérkőzés jelentőségével. Fontos lesz, nehogy túlpörögjünk, hiszen bármi is lesz az eredmény, nem ezen az egy mérkőzésen múlik a sorsunk.

Egerszegi gólveszély a Puskás kapuja előtt. A földön Lesjak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Teher nélkül persze nem lehet futballozni, ez a sportág és a sport velejárója. A szakvezetőt pedig arról is kérdeztük, hogy „felraknak-e” mindent erre a találkozóra, vagy megpróbálják elosztani a terheket, gondolva a folytatásra is.

– Nekünk még tizenkét döntő mérkőzés hátra van a bajnokságból, ezeket egytől egyig úgy kell megoldani, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőlük, vagyis a lehető legtöbb pontot szerezzük meg – válaszolta a szakvezető. – A saját kezünkben van a sorsunk, és kellően felszabadultnak is kell lennünk ahhoz, hogy merjünk futballozni. Ebben a bajnokságban hátradőlni nem lehet, az Újpest egy győzelemre van tőlünk, de ezt a különbséget ezen a mérkőzésen eltüntethetjük. Ők is voltak ennél nehezebb helyzetben, és felálltak onnan, most nekünk kell három vereség után ezt megtenni. Hiszek a játékosaimban és a mérkőzésre való felkészülésben is, és hogy sikeres lesz a szombati napunk. Nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy Szépe János megbetegedett, valószínűleg nem játszhat. Hiányozni fog, de pótolnunk kell.

Bobál Dávid eltiltása után visszatérhet, ám Futács Márkónak pihennie kell, ugyancsak eltiltás miatt. A másik oldalon Junior Tallo ötmeccses eltiltást kapott, nem játszhat a ZTE FC ellen, amit Egerszegen biztosan nem bánnak. Emlékezhetünk rá: az Újpesten rendezett, decemberi összecsapáson Tallo kétszer is betalált, a lilák pedig 3-2-re nyertek a zalaiak ellen.

A forduló programja

A labdarúgó NB I. 22. fordulóját péntek este, lapzárta után az MTK Budapest–Mezőkövesd összecsapás nyitotta meg. Az edzőmenesztés után lévő Fehérvár, illetve Honvéd Diósgyőrben, valamint az Üllői úton játszik a hétvégén.

A program, szombat: ZTE FC–Újpest FC (14.45), Diósgyőr–Fehérvár FC (17), Ferencváros–Budapest Honvéd (19.30).

Vasárnap: Budafoki MTE–Puskás AFC (14.30), Paksi FC–Kisvárda (17). Az élmezőny: 1. FTC 50 pont, 2. Puskás 36, 3. Fehérvár 33, 4. MTK 32, 5. Kisvárda 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában