Csak a győzelem hiányzott

2021.02.01. 20:00

A Pakssal jó meccset vívott a ZTE FC, melynek Budafokon nyernie kellene

Valószínűleg még napokig beszélnének róla, de nem jut erre idő… A vasárnapi ZTE FC– Paks-találkozó zalai vezetés után a 95. percben 4-4-es döntetlent hozott, de itt az újabb meccs: a zalaiak már a szerdai, Budafok elleni találkozóra készülnek.

Kerkai Attila

Zimonyi Dávid „száll el”, miután a kapus Rácz Gergő elrúgja előle a labdát Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Nem lehet túlzottan elnyújtani az értekezést a vasárnapi mérkőzésről, hiszen szerdán újabb forduló következik a labdarúgó NB I.-ben, és a ZTE FC 20 órától a Budafok vendége lesz. Azé a Budafoké, melynek a vasárnapi találkozója hasonló véget ért, mint Egerszegen a ZTE FC-Paks, csak éppen Diósgyőrben az újonc örülhetett a 96. percben megszerzett pontnak (1-1).

De vissza Egerszegre, ahol tehát 8 gól született, de ezen kívül is volt minden: paksi részről kihagyott tizenegyes, többszöri fordulat, és olyan egyéni baki is, mint Bobál Dávid labdaeladása, amiből a második vendégtalálat született. Abban a pillanatban, ahogy elhagyta a labda a zalai védő lábát, a lelátón is jól lehetett hallani a védőt: „Jaj, ne!” Hiszen Bobál sem így akarta, vélhetően egy megmagyarázhatatlan mozdulat volt ez a részéről. Szóval volt itt szinte minden, csak győzelem nem... Boér Gábor, a ZTE FC szakvezetője a csapatvédekezésben látta a legfőbb gondot, ami miatt a négy szerzett találat is csak egy pontot jelentett.

Zimonyi Dávid „száll el”, miután a kapus Rácz Gergő elrúgja előle a labdát Fotó: Katona Tibor

- Három nap van a következő mérkőzésig, próbáljuk a pozitív dolgokat megfogni ebben a mérkőzésben is – mondta el a találkozó után. -Annak örülök, hogy ilyen hibák után most már legalább döntetlennel fejeztük be a találkozót, hiszen az ősszel a hasonló meccseken még általában kikaptunk. A csapatnak volt tartása, hiszen kétszer is felállt vesztes helyzetből.

Nem érdemes a játékvezetéssel foglalkozni, hiszen a végeredmény már nem változik, de akadtak azért vitatott esetek. Kezdve a végével, hiszen a jelzett hosszabbítás már lejárt, amikor a Paks még bedobással jöhetett. Aztán a ZTE ellen megítélt büntető (amit hárított Demjén) és az a szabadrúgás is, amit szintén kikotort a zalai hálóőr. A kipattanót aztán Szabó János juttatta a kapuba, aki lesről indult. De nem ő került be gólszerzőként a jegyzőkönyvbe... Hanem Bognár István, aki a szabadrúgást lőtte, az indoklás szerint azért, mert az asszisztens jelezte, hogy a labda már túljutott a gólvonalon. Megnéztük a felvételt, és az alapján mindez elég valószínűtlennek tűnik. Igaz, a kamera sem volt teljesen vonalban.

De mit mond erről Demjén Patrik?

-Már ott jelezték a játékvezetők, hogy a labda bent volt, de szerintem a visszajátszáson is látszik, hogy nem – mondta el a zalai kapus. – A labdát a kapufára ütöttem, s még én sem estem be egyből a kapuba. Szerintem nem volt bent a labda. A negyedik találatnál, amit a végén kaptunk, talán hibáztam, hiszen elüthettem volna jobban is a labdát, amit aztán visszajátszottak a kapu elé...

Azzal viszont nem lehetett vitatkozni, hogy összességében ez egy jó meccs volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában