Főpróba Gyirmóton, de itthon is játszanak

2021.01.15. 20:34

Duplázik a ZTE FC

Szombaton duplázik a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata, hiszen a keret kettéoszlik. Boér Gábor csapatának egyik fele szombaton délelőtt 11 órától a másodosztályú Gyirmót FC otthonában játszik felkészülési mérkőzést, a másik pedig idehaza, 16 órától az NB III-as Szentlőrinccel vív ugyancsak edzőmeccset.

Zoran Lesjak (kékben) a szerdai találkozón. Ő is biztosan Gyirmóton játszik…

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC számára tulajdonképpen bajnoki főpróbának felel meg a szombati találkozó, hiszen jövő szombaton már a Budapest Honvéd vendégeként lépnek pályára Boér Gábor tanítványai. Folytatódik ugyanis az NB I. sorozata, amire a kék-fehérek három (plusz egy) gyakorlómérkőzéssel igyekeznek felkészülni. Szerdán a Siófok volt a vendég Zalaegerszegen (0-0), akkor a Balaton-partiak ellen tulajdonképpen mindkét félidőben más-más összeállítású csapatot küldött pályára a szakvezetés.

Zoran Lesjak (kékben) a szerdai találkozón. Ő is biztosan Gyirmóton játszik…
Fotó: Pezzetta Umberto

A szombati két találkozó kapcsán kérdeztük Boér Gábort, hogy melyik lesz a fő meccs, bár a válasz előre is borítékolható lett volna.

-Természetesen a gyirmóti – hangzott a szakvezető válasza. – Azon a találkozón játszik a keret azon része, amely gyakorlatilag a pillanatnyi legjobb állapotban lévő labdarúgókból áll, s úgy tekintjük ezt a találkozót, mintha bajnoki meccsünk következne. A délutáni, egerszegi mérkőzésen a Szentlőrinc ellen a keret másik fele lép pályára kiegészülve

Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi két edzőmeccset kihagyó Könyves Norbert és Zimonyi Dávid, illetve Szalai Dániel esetleg a második mérkőzésen szerepel-e, a szakvezető annyit mondott, ez még nem dőlt el. Mindhárman kihagytak edzéseket. A szerdai találkozón alig pár perc után le kellett cserélni Bobál Dávidot, vele kapcsolatban Boér Gábor annyit említett meg, kisebb húzódást szenvedett a védő és valószínűsítette, hogy szombaton pihenteti még. Szerdán viszont leigazolta a ZTE FC Futács Márkót, aki szombaton be is mutatkozik a kék-fehérek együttesében.

- A délelőtti mérkőzésen számítanék a játékára. Régen játszott mérkőzést támadónk, így azt is tudnunk kell, hogy egyelőre mennyit bír – árulta el vele kapcsolatban a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában