Új légiós a láthatáron

2021.01.26. 20:22

A ZTE KK-tól valaki távozhat, hogy ki lesz? – ez a kérdés

Továbbra sem megy a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabdacsapatának, amely hétfőn – bár jól tartotta magát – kikapott a DEAC vendégeként. Mondhatni, ez volt a papírforma, csak az egerszegiek esetében – akik új légióst szerződtetnek – lassan majdnem minden találkozójuk után elmondható lesz ugyanez…

Kerkai Attila

Bonifert Bendegúzra (fehérben) nem lehet panasz. A fiatal játékos tényleg jól teljesít

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A vereség után a zalaiak nemrég kinevezett szakvezetője, Luca Bechi a következőképpen értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón: „Másik arcunkat mutattuk, mint az előző mérkőzésünkön. Az első félidőben rendben volt a támadójátékunk, szépen járattuk a labdát, és jó dobásokat vállaltunk. Három negyeden keresztül kiegyensúlyozottan kosárlabdáztunk, azonban a végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban, ami az ő javukra döntötte el a találkozót.”

Korrekt értékelés. Csakhogy… A „biztató” vereségekkel már semmire sem lehet menni, ezekből volt már jó pár ebben a szezonban is. Mindig valami hiányzott… Luca Bechi nemrég jött, a kialakult helyzet nyilvánvalóan nem az ő „sara”.

Bonifert Bendegúzra (fehérben) nem lehet panasz. A fiatal játékos tényleg jól teljesít
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Zalakerámia-ZTE KK 81-72-re maradt alul, ami a jó erőkből álló Debrecen otthonában tisztes vereségnek számít. Ez egy dolog, a másik viszont az: a ZTE KK masszívan utolsó előtti helyezett… Márpedig ha ez így marad továbbra is, akkor hosszú évek után ismét az a helyzet áll elő, hogy a négyszeres bajnok és kupagyőztes ZTE a kiesés elkerüléséért kell, hogy harcoljon. Hat-nyolc éve is ugyanez volt a helyzet, egy alkalommal csak adminisztratív módon tarthatta meg élvonalbeli tagságát az együttes, majd kétszer is a kiesési osztályozón maradt bent.

Persze nem most van itt a múltidézés ideje, csupán amiatt említjük mindezt, mert a helyzet nagyon hasonló. Bízzunk benne, hogy végül nem ismétlődik meg, ezt elkerülni még bőven van esély.

Akkor edzők váltották egymást, cserélődtek a légiósok, de mégsem állt össze a kép. Amikor aztán Bencze Tamást 2015-ben kinevezték a csapat élére, hirtelen minden „kiegyenesedett”: egy ötödik helyezés, aztán bronz­érem, majd hetedik és tizedik hely. Benczét szinte pontosan egy éve menesztették az akkor 11. pozícióban (6/9-es mutatóval) lévő együttestől. Érkezett Ante Nazor, a bajnokság nem fejeződött be. A horvát edzővel indult az új szezon is, s mint tudjuk, az elején a koronavírus-járvány miatt sokszor irreális helyzet állt elő (információink szerint emiatt a szövetség a versenykiírás módosítását sem vette még el). Nazor után átmenetileg a másodedző Heinrich Róbert irányított, majd érkezett az olasz Luca Bechi.

Egyelőre így áll a csapat, amelynek kerete változni fog. A sportando.basketball, kosárlabdával foglalkozó olasz portálon már hétfőn délelőtt megjelent, hogy aláírt a ZTE KK-hoz a mezőnyposzton bevethető amerikai Sekou Wiggs, aki az előző szezonban az olasz másodosztályban, a Ferrara együttesében játszott. A ZTE KK honlapja nem tesz említést az új igazolásról. Stárics Kornélt, a ZTE KK ügyvezetőjét megkerestük, aki kedden délelőtt annyit mondott: nincs aláírt megállapodásuk senkivel, s csak akkor jelentenek be ilyet, ha az aláírás megtörtént. Az ügyvezető amúgy nem titkolta, dolgoznak az erősítésen, s amikor rákérdeztünk, hogy akkor valakinek mennie is kell, Stárics Kornél igennel válaszolt. Nevet nem említett, de ha légióscseréről van szó, akkor Wiggs paraméterei alapján a Duren, Donaldson, Delas hármasból távozhat valaki. Ha egyáltalán így lesz…, s ha tényleg ő érkezik.

Stárics Kornél úgy fogalmazott: két-három napon belül lehet bejelentenivalójuk.

Várjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában