A korai olajos évekről

2020.12.15. 18:57

Újabb kötetet készít Vlaszák Géza a kanizsai futballról

Vlaszák Géza, az Olajbányász SE korábbi labdarúgókapusa egy új kötet megírásán fáradozik, mely az 1945-ös alapítású „olajos” klub labdarúgó szekciójának történetét dolgozhatja fel egészen 1973-ig.

Kühne László

– Egy újabb futballtörténeti könyv készül, amely az úgymond MAORT-os időktől a bányászos éveken át az olajbányászos esztendők első időszakáig, lényegében 1973-ig, a labdarúgók NB I B-be, vagyis újbóli második ligába jutásának dokumentálásáig megy el – fogalmazott id. Vlaszák Géza, aki 2018 nyarán egy kanizsai futballal foglalkozó kötetet alkotóként már jegyezhetett saját neve alatt. – Én, mint a szerző, illetve a szerkesztő, Kardos Ferenc reméljük, hogy az olvasók januárban már kézbe is vehetik az újabb sporttörténeti összefoglalót. Hogy bizonyos mérföldköveket említsek, a történet 1945-től, vagyis a MAORT Munkás SE – hetvenöt évvel ezelőtti – megalakulásától egészen az Olajmunkás-, Bányász-, Olajbányász-időszakot magában foglaló évekig jut el hetvenháromig bezárólag.

Ebben az 1973-as másodosztályba kerülés emléke mellett bizony vastagon benne foglaltatik az 1949–50-es első NB I-es kanizsai szezon. Meg aztán az, amikor a Puskásék fémjelezte magyar válogatott is szerepelt 1955-ben Nagykanizsán, még a régi MAORT-pályán. A könyv végigveszi azt is izgalmas történésekkel, sztorikkal, amikor a nagykanizsai futball a másod-, illetve harmadosztály után a ’70-es évek elején újra a honi második vonalba került, s kezdetét vette ezzel a dél-zalai futball egyik legszebb időszaka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában