szigorú előírások mellett

2020.11.05. 19:53

Zalai repülőmodelles csapatok a dobogón

A járványhelyzet miatt többször elhalasztották idén a repülőmodellezők F1H és az F1K osztályú országos bajnokságait, ám a közelmúltban Tapolcán – szigorú előírások mellett – sikerült megrendezni ezeket.

Kerkai Attila

A bronzérmes egerszegi serdülőcsapat: Jagodics Richárd, Bajzik Bálint és Zarándok Levente

Fotó: ZVMK

Az F1H (vitorlázómodell) osztályban a felnőtteknél a két rutinos egerszegi versenyző, Szteblák Tamás és Varró Krisztián bejutott a nyolcas döntőbe, ahol az 5. és a 6. helyezés lett az övék. A fiatalabb Németh Huba első versenyén a 12. helyezett lett. A ZVMK csapata viszont ezüstérmet nyert a Savaria Klub mögött.

A bronzérmes egerszegi serdülőcsapat: Jagodics Richárd, Bajzik Bálint és Zarándok Levente

Az F1H serdülő osztályban a ZVMK-ból egyéniben Jagodics Richárd 5. helyével dicséretesen szerepelt. Bajzik Bálint és Zarándok Levente a 10., illetve a 11. helyen zárt, ám a csapatversenyben itt is dobogósok lettek az egerszegiek, bronzérmet hoztak haza. Hozzá kell tenni: a ZVMK tagjai nagyon fiatalok, hiszen a serdülő korosztály felső határa 15 év, a jelenleg 12 esztendős egerszegi modellezőknek pedig még három évük van itt.

Az F1K CO-motoros (szénsavmotoros) modelleknél a felnőtteknél a zalalövői Hadászi Sándor bajnok lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában