„Itt van az ősz, itt van újra”

2020.10.08. 16:44

Máris nyertünk

Amíg egyik legnagyobb költőnk nem tudta, hogy mi okból is szereti az őszt annyira, mi kosárszerelmesek ezt pontosan tudjuk. Ha ősz, akkor október, ha október, akkor elkezdődik a pontvadászat a honi bajnokságban.

Farkas László/Olvasó

Forrás: Pixabay

Már nyertünk. Az első fordulóban minden szurkoló nyert, függetlenül attól, hogy játszott, nem játszott, győzött vagy kikapott a csapata. Nyertünk, mert a nehézségek ellenére elindult a 2020/21-es szezon a magyar kosárlabdában.

Ilyen szezonra, mint ez a mostani, még nem volt példa a hazai sportéletben. A pandémia sajnos felülírt mindenféle szabályt, felkészülést, tervezést a csapatoknál. Edzések, edzőmeccsek tömkelege maradt el, még jobban megnehezítve az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapatokat. A kevés mérkőzés miatt valószínűleg több lesz a sérülés is.

A szezonban is hasonló kaotikus állapotokra kell felkészülni. Rengeteg bajnoki lesz elhalasztva, és bizony nem lesz egyszerű őket majd hova beilleszteni az amúgy is sűrű menetrendbe. Nem mindig az erőviszonyoknak megfelelő csapat fog győzni, ez viszont a sok rossz mellett talán némi pozitívumot kölcsönöz ennek az idénynek.

Minden egyes győzelemnek sportértéke van. Mert amíg ma komplett csapattal tudtál kiállni egy tartalékos gárda ellen, lehet, hogy pár nap múlva már több kulcsembered hiányában kell lejátszanod a soron következő mérkőzést.

Ebben a bajnokságban most nem egyszerű felsorolni a bajnokesélyes csapatokat. Az a gárda, aki szponzori szerződést tud kötni Fortuna istennővel, az teszi a legnagyobb lépést a végső siker felé. Nagyon-nagy jelentősége lesz, hogy a rájátszásban majd milyen összeállításban tud pályára lépni egy csapat. Lehet, hogy éppen ez a kiszámíthatatlanság teszi izgalmassá az idei szezont. Azt is el tudom képzelni, hogy nem lesz kieső az idény végén.

Mi pedig kedves szurkolótársak, ne bosszankodjunk. Ne bosszankodjunk, ha elmarad kedvenc csapatunk mérkőzése, mert ilyen esetekből lesz bőven. Mindenki tudja milyen érzés az, amikor már hétfőtől várod a hétvégi meccset, de pénteken kiderül, hogy kampó az összecsapás, mert valamelyik gárda nem tud pályára lépni.

Ne bosszankodjunk, hogy csak maszkban lehet meccsre menni. Annak külön örülni kell, hogy egyáltalán még élőben láthatjuk kedvenc klubunkat. Európában nem sok ország szurkolói mondhatják el ezt magukról. Inkább ordítsunk a maszk mögül a táborral, mint otthon egyedül a TV előtt maszk nélkül.

Örüljünk, hogy elindult a bajnokság. Most nem a győzelmek száma lesz a legfontosabb. A lényeg, hogy bajnokságnak végig kell mennie. Egy félbeszakadt szezon után még egy idény nélküli évet nem bír ki imádott sportágunk. A kosárlabdának életben kell maradnia, és ez így is lesz!

Minden szurkolótársamnak Zalaegerszegtől, Körmendtől Oroszlányon át Jászberényig és Szolnokig vírusmentes szezont és jó egészséget kívánok. Maszkokat fel, és a szabályok betartása mellett irány a lelátó, reméljük minél hosszabb ideig.

Hajrá magyar kosárlabda!

Farkas László/Olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában