offroad Kanizsán

2020.09.20. 21:18

Segít az adrenalin és a terepjáró energiája

Alaposan feláztatott, agyagos pályákkal várta a terepjárósokat a Kis-Balaton Offroad Club szombaton, nyolcadik alkalommal megrendezett fesztiválján a motokrossz­pálya tövében.

Benedek Bálint

Az offroad élményét érezni kell

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A szervező klub elnöke, Nagy Zoltán elmondta: a koronavírus miatt a terepjárósok eddig magányosan gyakoroltak, ezért a kanizsai találkozó különösen népszerű lett a sárdagasztás és „dagonyázás” hívei körében. A fővárosból és a Dunántúl szinte minden szegletéből több mint 90 résztvevőt köszönthettek a házigazdák.

Az offroad élményét érezni kell
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Az offroad élményét szavakkal szinte lehetetlen leírni, ezt érezni kell – fogalmazott az egyik kanizsai résztvevő, Hozbor Nikolett és párja, Nagy Zsolt. – Szinte tengelyig elmerülve a sárban a sofőr adrenalinszintje és a kocsi (a mi esetünkben a Suzuki Vitara) ereje egyszerre lendít túl az akadályokon.

A terepjárósok több kategóriában állhattak rajthoz Kanizsán, hogy teljesítsék a változatos, emelkedőkkel és gödrökkel tűzdelt nyomvonalat. A sárgyorsulási versenyben pedig a lehető legrövidebb idő alatt kell teljesíteni a kijelölt pályát. Az eredmény ezúttal másodlagos volt, mindenki kitett magáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában