két országúti kerékpáros versenyen is győzni tudott

2020.09.03. 17:55

Egy percet vert a másodikra a Teker fiatalja

A Teker Egye­sület ifjú tehetsége, Bognár Balázs az elmúlt időszakban két országúti kerékpáros versenyen is győzni tudott a 13 évesek mezőnyében.

Benedek Bálint

Bognár Balázs kiváló formában van Fotó: Teker Egyesület

Az Amatőr Kerékpáros Egye­sületek Szövetsége versenysorozatának 5. fordulóját a tokaj-hegyaljai Mádon rendezték meg. A pálya az országúti elit országos bajnokságra kijelölt etap egy 18 kilométeres darabján zajlott, mely több emelkedőt is tartogatott az indulóknak. A nagy tempójú, dinamikus versenyen Bognár Balázs az U13-as korcsoportban első lett, abszolútban pedig a 10. helyet szerezte meg.

Bognár Balázs kiváló formában van Fotó: Teker Egyesület

Az Esztergomban megtartott Pilis Kupa első fordulóján a 24 kilométeres hegyi időfutamban Esztergomból Pilismaróton keresztül Dobogókőre, a Két-bükkfa-nyeregig kellett tekernie a mezőnynek. Bognár a korcsoportjában szenzációs formában versenyezve nyert, hiszen a távot, amit több nyolcszázalékos emelkedő is tarkított, 56:07 perc alatt teljesítette, egy perccel előzve meg a második helyezettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában