Magabiztos siker

2020.08.08. 20:29

Zete Fieszta: győztes főpróba Könyves duplájával

A ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata győztes bajnoki főpróbát tartott szombaton, az arénában harmadszor megrendezett Zete Fieszta keretében.

Varga Andor

Könyvessel (kékben) nehezen boldogultak az eszéki védők

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek a horvát NK Osijek együttesét verték meg a nap csúcsmeccsén, illetve annak egy részét, hiszen az eszékiek ugyanebben az időpontban Felcsúton is edzőmeccset vívtak, és egyébként kikaptak a Puskástól 3-1-re.

ZTE FC – NK Osijek 2-0 (1-0)

Jv.: Iványi G.

ZTE: Köcse – Tanasin (Németh E.), Ziga (Hegedűs), Bobál (Kovács B.), Gergényi (Sebestyén) – Bedi (Szabó B.), Sankovic (Kun), Favorov (Szökrönyös) – Semedo (Dragóner), Vass (Babati) – Könyves (Zimonyi). Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerző: Könyves (18., 70.).

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A fieszta felvezető részében megmérkőztek egymással a klub vezetésének és szurkolóinak csapatai, valamint az utánpótlás edzőkből és szülőkből verbuvált alakulatok, illetve sor került éremosztóra (a másodosztályú bajnokságban győztes U14-és és 15-ös csapatok tagjai kapták meg a medálokat), illetve átadtak díjakat minden fiatal korosztályban az elmúlt szezon legjobb játékosának is.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Könyvessel (kékben) nehezen boldogultak az eszéki védők
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Aztán következett a nagy csapat bajnoki főrpóbája, amit a ZTE magabiztosan nyert meg. Az Eszék kaput eltaláló lövés nélkül zárta a 90 percet, míg a hazaiak az igen agilis Könyves révén kétszer is betaláltak – előkészítőként az első félidőben Sankovic, a másodikban a vendégek kapusa működött közre.

Zárásként a publikum „Szabad a pálya!” jeligével a zöld gyepre is léphetett, készülhettek közös fotók a kedvencekkel, illetve néhány szóban meg lehetett vitatni a jövő szombati, Fehérvár FC elleni bajnoki nyitány esélyeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában