Hévízi László Emlékverseny

2020.08.18. 18:33

Pénteken rajtol a 39. sakkverseny

Az aggodalmak és a bizonytalanságok ellenére pénteken elkezdődhet a 39. Nemzetközi Sakkverseny, amely egyben Hévízi László Emlékverseny is lesz Keszthelyen.

Kerkai Attila

Szalai István a tavalyi verseny megnyitóján Fotó: archív/Szekeres

Keszthely Az aggodalmak és bizonytalanságok ellenére pénteken elkezdődhet a 39. Nemzetközi Sakkverseny, egyben Hévízi László Emlékverseny is a városban.

A nagy múltú viadal szervezése a koronavírus-járvány miatt egy időre leállt, és kétséges volt, a nyár végén egyáltalán asztalhoz ülhetnek-e a sakkozók. Ám azóta feloldották a korlátozásokat, így Szalai István főszervező is gőzerővel folytathatta a munkát, pénteken 14 órakor pedig a VSZK-ban megtarthatják a megnyitót, majd 14.30-tól indulnak a sakk­órák a 9 fordulós versenyen.

Szalai István a tavalyi verseny megnyitóján Fotó: archív/Szekeres

– A viadal csaknem négy évtizedes történetében ennyi bizonytalanság még talán soha nem merült fel – fogalmazott Szalai István. – Nagyon örülünk, hogy már 86 jelentkezőnk van: volt, aki lemondta a részvételt, de mindig jönnek újak. Az osztrák sakkozók például idén nem jönnek, de a németek igen. Remélem, hogy jól fog sikerülni a verseny. Érdekes helyzet a mostani, de az a cél, hogy akik itt lesznek, nagyon jól érezzék magukat, és élvezzék a sakkozás okozta örömet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában