Rótták a köröket

2020.06.16. 07:00

Futottak éjjel és nappal Zalaegerszegen

Közel kétszáz futó rótta a köröket huszonnégy órán keresztül a megyeszékhelyi Városi Sportcentrumban az elmúlt hétvégén.

Pezzetta Umberto

Fotó: Pezzetta Umberto

Az atléták szombaton 10 órától vasárnap délelőttig összesen 3729 kört, azaz 1660 kilométert teljesítettek. Három csapat futotta végig váltóban a teljes napot, közülük a legtöbb kört (1004) a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók gyűjtötte, a második a Zalatriatlon, a harmadik pedig a Göcsej KTFE lett. Egyéniben Andor József helyi sportember volt a legszorgalmasabb: 157-szer ért körbe, vagyis 70 kilométert hagyott maga mögött. De a résztvevők nemcsak a távolságot küzdötték le, hanem jótékony célra gyűjtöttek is. A 120 ezer forintos adományt a szervezők és a résztvevők nevében Mézes Tibor Sólyom futónagykövet adta át a helyszínen Ruisz Cecíliának, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete elnökének. A képen Vojnovits Csaba vesz át frissítőt Vaski Mónikától.

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában