Ez a futball igenis élvezhető

2020.06.21. 20:52

A ZTE FC jövőre is NB I-es lesz, mostantól felszabadultan játszhat

„Igazságtalan” lett volna, ha péntek este a ZTE FC NB I-es labdarúgó együttese még nem lélegezhetett volna fel, ugyanis azzal a sorozattal, melyet most már magáénak tudhat, megérdemelte, hogy két fordulóval a zárás előtt kijelenthető legyen: a következő szezonban is az élvonal tagja lesz az egerszegi csapat. A péntek esti, Budapest Honvéd elleni 2-0-s siker és a mutatott játék pedig „vastagon” első osztályú szint volt, erről nem is érdemes vitatkozni.

Kerkai Attila

Tamás Krisztián (szemben) és Babati benjamin (10) szlépen összehozta: a döntő gól pillanata Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Pénteken már nem voltak érvényesek a korlátozások, melyek korábban éltek. A ZTE-stadionban is megnyílt a lelátó valamennyi része a szurkolók előtt, telt ház hirtelen nem lett, de a 4745 néző igenis megsüvegelendő volt. A csaknem ötezres nézősereg pedig olyan hangulatot varázsolt a ZTE Arénába, amit igazi futballhangulatnak hívnak mindenütt a világon. A ZTE FC már az első percben veszélyeztetett, amikor Bolla lőtt az oldalhálóba és később is a zalaiak irányítottak, ugyanakkor a Honvéd is támadott s nem is egyszer veszélyesen. Hazai és vendégoldalon is kifeszítettek egy hosszú molinót az elhunyt Benedek Tibor emlékére és a közönség újra az háromszoros olimpiai bajnok pólós nevét kezdte el skandálni. A mérkőzés legnagyobb helyzete pedig a Honvédé lett: a 39. percben Ugrai került helyzetbe, de 7 méterről a kapufát találta el. A válasz egy perc múlva érkezett: Bobál G. fejese a felső lécen csattant. Az 50. percben jött a gól, ekkor Barczi jobbról laposan lőtte élesen a kapu elé a labdát, Bobál G. kapta is volna, de a menteni igyekvő Batik megelőzte őt: hét méterről a saját kapujába pöckölte a labdát, öngól, 1-0. Ünnepelt a hazai közönség, hiszen ez az eredmény a lehető legjobb volt az egerszegiek szempontjából.

Tamás Krisztián (szemben) és Babati benjamin (10) szlépen összehozta: a döntő gól pillanata Fotó: KT

A ZTE FC támadásban maradt és voltak ígéretes lehetőségei, az egerszegiek viszont még nem ünnepelhettek. Csak a legvégén, amikor a csereként beállt Babati a 92. percben a remekül elfutó és beadó Tamás K. paszszából lőtt a léc alá, 2-0. A stadionban pedig elkezdődött az ünnep, hiszen a ZTE FC matematikailag is bebiztosította a bentmaradását az élvonalban. Immár kilencedik mérkőzés óta veretlen, és Márton Gábor vezetőedző érkezésével megváltozott minden, nem véletlen, hogy a nézők az ő nevét is skandálták, ahogy a játékosokét is. A gratuláció jár a szakmai stábnak és a játékosoknak is ezért a tavaszi teljesítményért, hiszen mélyről indultak, de révbe értek. Közben pedig a ZTE FC olyan futballt játszik, ami élvezetes, s ahogy a második gólt szerző Babati Benjamin is elmondta a meccs után: korábban is jól játszottak, csak nem volt a csapat ennyire eredményes.

A kettő együtt viszont igazi sikersztori lett. S ha már a gratulációnál tartottunk, Végh Gábor többségi tulajdonosnak is jár az elismerés. Végig hitt abban, hogy sikerülhet a bentmaradás, áldozott érte (Bőle „félidei” idehozatala igazi telitalálat), kitartott amellett, hogy ez a csapat meg tudja csinálni, amit ők elképzeltek. A tények, az eredmények a tulajdonost és a stábot igazolják, és ezen nincs mit vitatni. A mérkőzés után Márton Gábor vezetőedző is felszabadultabb volt, mint korábban:

- Érdekes ez a szituáció, hiszen ha ma nem nyertünk volna, még rezegne a léc, így viszont nyugodtan lehet már előre tekinteni. Most már csak kettőt kell nyerni, s nem lennénk profik, ha nem így készülnénk az utolsó két találkozóra – jegyezte meg a szakvezető. A vendégek szakvezetője, Pisont István is a ZTE játékát dicsérte, de megjegyezte: az ő csapata sem játszott rosszul -Jó látni ilyen támadófutballt, amit a ZTE játszik – mondta Pisont István. – Rendkívül hatékony is, ami élvezhetőbbé teszi a játékot, s ma is ez billent az egerszegiek felé. A ZTE FC a folytatásban kedden (21.05) az Újpest vendége lesz. A hazaiaknak még nincs meg a „biztonság”, az egerszegiek viszont akár a felső házban is zárhatnak, hiszen erre is esélyük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában