Nem kizárt az élvonal

2020.05.14. 20:00

A Kanizsa Vízilabdának még van esélye az OB I-re

A hét elején látott napvilágot a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi határozata: törölték a 2019/2020-as bajnoki szezont, és az egyes pontvadászatokban végeredményt sem hirdettek. Mindennek van zalai vonatkozása is, hiszen az OB I B-ben a Kanizsa Vízilabda csoportja első helyén állt.

Khüne László

A dél-zalaiakra várhat osztályozó a KSI ellen, vagy akár „sima” feljutás is Fotó: archív/Szakony Attila

A kanizsaiak az előző két kiírásban osztályozón maradtak le a legfelső osztályról. Most jelentős előnnyel vezették a tabellát, de úgy tűnik, ismét nem ünnepelhetnek élvonalba jutást. A dél-zalaiak imponáló eredménysorral bírtak az alapszakaszban: tizenhat meccsükből tizenötöt megnyertek, egyszer pedig döntetlenre végeztek. Ennél is beszédesebb talán a +171-es gólkülönbség, a második (és egy meccsel kevesebbet játszó) Debrecen +53-jával szemben. Ám lehet, hogy Ludányi Kadosa edző gárdájának története ezzel még nem ér véget erre a bajnoki évre.

A dél-zalaiakra várhat osztályozó a KSI ellen, vagy akár „sima” feljutás is Fotó: archív/Szakony Attila

Napvilágot látott ugyanis, hogy a szombathelyi AVUS a következő idényben nem vállalja az OB I-es szereplést, mert annak feltételei nem állnak rendelkezésre. Majd nem sokkal később érkezett a hír az Eger együtteséről, amely pedig fizetésképtelenséget jelentett be. Ez akár azt is jelentheti, hogy a Kanizsa Vízilabda, dacára annak, hogy nem játszhatta végig a szezont, és így „menetből” nem juthatott fel az OB I-be, a nyáron mégis bekerülhet annak mezőnyébe.

– Az OB I-es csapatokról szóló hírekről természetesen mi is tudunk, és bár úgy volt, hogy mára tisztulni fog a kép, ez alighanem legalább péntekig elhúzódik – foglalta össze a helyzetet szerda este Balázs László, a kanizsai klub elnöke. – Annyit tudunk, hogy a két OB I B-s csoport első helyén „zárt” gárdák esetében lehetnek még eldöntendő kérdések. Ha az első osztály csapatai közül lesz, amely nem tudja vállalni jövőre az élvonalat, akkor a másodosztály éllovasai (a KSI, valamint mi) léphetnek előre. Kérdés még, hogy valóban lesz-e visszalépés, illetve pontosan hány csapat jelenti be ezt. Ha egy, akkor szinte bizonyosan KSI–Kanizsa osztályozóra kerül sor, de ismétlem, a konkrétumokra még néhány napot biztos várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában