El sem indult a sorozat

2020.03.20. 19:09

A koronglövők sem tudják, mikor versenyezhetnek újra

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt bizonytalan időre elhalasztották az ötödik Pannonia Superior Dunántúli Regionális Koronglövő Versenysorozatot is. A hatfordulósra tervezett bajnokság a jövő hétvégén kezdődött volna Gyenesdiáson.

Gyuricza Ferenc

A Pannonia Superior sorozaton rendszeresen induló Németh László a zalalövői lőtéren

Fotó: Gyuricza

A Pannonia Superior az ország egyik legjelentősebb koronglövő eseménye, amely négy évvel ezelőtt, dunántúli sportegyesületek kezdeményezésére jött létre. Lényege, hogy a nyugati országrész kiváló adottságokkal rendelkező koronglövő lőterein addig egymástól függetlenül megtartott versenyeket bajnoki sorozattá fűzze össze, így nemcsak az egyes eseményeken díjazzák a legjobb eredményt elérő sportolókat és egyesületeket, hanem a szezon végén bajnokot is hirdetnek azon versenyzők közül, akik a hat fordulóból álló sorozat legalább öt rendezvényén részt vesznek.

A Pannonia Superior sorozaton rendszeresen induló Németh László a zalalövői lőtéren
Fotó: Gyuricza

A 2020-as bajnoki sorozat versenyeire hat helyszínt jelöltek ki, ebből kettő is Zala megyében található. A nyitó fordulót Gyenesdiáson rendezték volna meg március 28-án, az augusztus 30-i versenynek pedig a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület zalalövői lőtere biztosítana helyet. Emellett Kemenesmagasi (Vas megye), Noszlop, Balatonfűzfő és Uzsa (mind Veszprém) szerepel még a helyszínek között.

Az már biztos, hogy a nyitó versenyt a veszélyhelyzet miatt nem tartják meg az előre meghirdetett időpontban, de a sorozat csak felfüggesztésre került, a többi forduló sorsa egyelőre még bizonytalan.

Hasonló a helyzet az egyéb zalai koronglövő versenyekkel is. A szezon március 14-én a gyenesdiási lőtéren tartott 11. Szalonka Kupával indult, ennek a versenynek szervezője a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub volt. A sportág művelőinek reményei szerint – tekintettel a nyári és őszi időpontokra – talán a többi önálló versenyt sem kell elhalasztani vagy lemondani.

A Pannonia Superior sorozattól függetlenül Gyenesdiáson augusztus 22-ére tervezik a Festetics Kupa, Zalalövőn június 6-án a Zalalövői Nagydíj, október 10-én pedig a Berúgsz-Jáger Kupa nevű önálló versenyeket. A 11. Szalonka Kupa csapatversenyének győztese egyébként a Noszlopi Lövész Egylet lett, egyéni bajnoki címet pedig ifj. Szollár András (senior open, Noszlop), Fekete Róbert (senior haladó, BEFAG), Földi Péter (senior kezdő, egyesületen kívül), Farkas Imre (veterán, Noszlop) és Hetyei Enikő (női, egyesületen kívül) szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában