A ritmusba kerülés lesz az elsődleges cél

2020.02.11. 20:00

A ZTE NKK szerdán a Sopron vendégeként folytatja

Két és fél hetes szünetet követően folytatódik a női kosárlabda NB I A-csoport alapszakasza és a hölgyeknél már csak öt forduló van a zárásig. A ZTE NKK együttese szerda este 18 órától a címvédő Sopron Basket vendége lesz, de Horváth Zsófiával, az egerszegiek vezetőedzőjével nemcsak erről, hanem a későbbi feladatokról is beszéltünk az újrakezdés apropóján.

Kerkai Attila

20191103 Zalaegerszeg ZTE NKK(fehér)-Sopron basket(zold) női nb1 kosárlabda mérkőzés Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A ZTE NKK az ötödik helyről várhatja a folytatást, ám előbb arról kérdeztük a szakvezetőt, hogy mire használták fel az elmúlt két hetet.

Keyona Hayes minden bizonnyal Sopronban is érdekes párharcokat vív majd a házigazdák játékosaival
Fotó: Katona Tibor

– Először is a lányok kaptak egy kis pihenőt, de például Kovács Gina az U20-as válogatottnál volt összetartáson – mondta el kérdésünkre Horváth Zsófia. – Igazából a hátralévő egy hónapra készültünk, ami inkább öt hetet takar és meglehetősen sűrű lesz.

– Mi jelenti a legfőbb kihívást?

– Szerdán a Sopron vendégei vagyunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de fontos a találkozó abból a szempontból, hogy újra felvegyük a ritmust. Utána következik négy bajnoki meccs, pontosabban három, majd az utolsó forduló elé még beékelődik a Magyar Kupa döntője is. A szerdai után játszunk bajnokit a PINKK Pécs, a TFSE, a BEAC és a Vasas együtteseivel, melyeken győzni akarunk.

– Gyakorlatilag az alapszakasz hajrája következik. Számolgatnak már, hogy meddig lehet eljutni?

– Jelenleg az ötödik-hatodik helyen állunk, ezt a pozíciót mindenképpen meg akarjuk tartani. A jelenlegi bajnokság viszont olyan, hogy nehéz kiszámítani a riválisok későbbi szereplését, hiszen keresztbeverésekre már eddig is bőven volt példa. Reálisan nézve a hátralévő öt találkozónkon négyen jó eséllyel pályázhatunk a győzelemre, de csak a végén derül majd ki, hogy ez mire lesz elég.

– Szerdán a Sopron otthonában kezdenek. Van tét csapata számára?

– Annyi mindenképpen, hogy egy remek ellenféllel találkozunk, és ha egy ilyen csapat ellen eredményesek tudunk lenni, akkor később bárki ellen nyerhetünk. Nem feltett kézzel utazunk Sopronba, ahol egy jó meccset szeretnénk játszani az esélyesebb házigazdával, s ahogy említettem, ritmusba akarunk kerülni a későbbiekre.

Horváth Zsófia elmondta még, hogy együtteséből mindenki egészséges. A találkozónak mindenképpen érdekességet ad, hogy a Sopron kispadján Gáspár Dávid ül, aki az elmúlt négy szezonban a ZTE NKK csapatának volt a vezetőedzője. A felek tehát jól ismerik egymást, a nyitókörben Zalaegerszegen a Sopron 87-64-re győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában