kosárlabda

2020.02.25. 18:36

A Vadmacskák SE folytatta sorozatát – Szerdán újabb meccs vár rájuk

A Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-együttese a középmezőnyben tanyázó fővárosi Törekvés SE ellen hazai környezetben folytatta remek sorozatát.

Khüne László

Kovács Rebeka is nagyon jól játszott Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE – Törekvés SE 85-66 (23-14, 19-16, 23-24, 20-12)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Koncsek B., Mester.

Kanizsa: Fuisz 20, Kovács R. 15/3, Baa 8, Bánhegyi B. 20, Budai 14. Csere: Zsámár P. 8/6, Horváth L., Füredi, Csuha, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Kovács Rebeka is nagyon jól játszott Fotó: Szakony Attila

Rögtön a meccsre hangoltan kezdte a találkozót a kanizsai kosárcsapat, Fuisz Viktória és Kovács Rebeka pontjaival már az első percekben biztos vezetésre tett szert a KVSE. A második tíz percben a hazaiak magas játékosai, Budai Dorina és Bánhegyi Beatrix voltak elemükben, dupláikkal növelték is megszerzett előnyüket a vendéglátók. Nagyszünet után kissé ritmustalanná vált a Vadmacskák támadójátéka, emellett védekezési hibáikat ki is használták a vendégek, akik felzárkóztak hat pontra. Kovács Rebeka zsinórban dobott ezt követően hét pontot, ezzel ismét tíz pont fölé nőtt a két együttes közötti különbség. Az utolsó felvonásban a nagykanizsaiak vissza tudtak térni koncentrált támadásaikhoz, Bánhegyi centerjátéka és Zsámár Panna két duplája után végül nagy különbségű győzelmet arattak. A tabella második helyén álló dél-zalaiak szerdán 16 órától a Cserháti-csarnokban korábbi elmaradt meccsüket pótolják a miskolci utánpótlás ellen.

Gábor Erzsébet: „A vendégek területvédekezése ellen – a harmadik negyed kivételével – türelmesen és taktikusan játszottunk, egyben kihasználva magassági fölényünket arattunk újabb győzelmet.”

Jók: Fuisz, Bánhegyi B., Budai, Kovács R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában