Minden téren pozitív a szezon első fele

2020.01.09. 20:32

Lemásolnák az őszüket tavasszal is az óhídiak

A megyei labdarúgó III. osztály Keleti csoportjában a címvédő Óhíd veretlenül zárta az őszt, és egy ponttal a Hévíz II. együttesét megelőzve várhatja az élről a tavaszi folytatást.

ZH

Az Óhíd (pirosban) veretlenül várhatja a folytatást Fotó: Archív

Az Óhíd együttese három bajnoki ezüstérem után az elmúlt pontvadászat végén a csúcsra ért, és megnyerte a megyei labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának küzdelmeit. A 2019-2020-as idényt is jól kezdték az óhídiak, 11 győzelem és csupán két döntetlen szerepel a csapat neve mellett. A bajnokságot rögtön rangadóval kezdték, és a három piros lappal tarkított mérkőzésen végül 4-2-re legyőzték a második helyen álló Hévíz II. csapatát. Az egész ősz során nem vesztettek pontokat idegenben az óhídiak, míg hazai pályán a harmadik Sümegcsehi és a negyedik Alsópáhok ellen játszottak 1-1-es döntetlent. Az őszi szezonról Kiss Józsefet, az együttes vezetőedzőjét kérdeztük.

Az Óhíd (pirosban) veretlenül várhatja a folytatást Fotó: Archív

– Szerencsére a csapat magja megmaradt, ezáltal a nehezebb meccseinket elég jól hoztuk, csak kisebb sérülések nehezítették a dolgunk, a játékosok 80-90 százaléka mindig rendelkezésre állt – kezdte az értékelést a szakvezető. – Az őszi szezon elég jól sikerült, mindössze két döntetlenünk van, a többi mérkőzést megnyertük. Kritikát megfogalmazni a játékosokkal szemben nem lehet, mindegyikük odatette magát. Úgy gondolom, ha valaki így lehozza a szezont, akkor az elég pozitív megítélés alá esik. A tavaszi idényt szeretnénk a hévízi téli műfüves felkészülési tornával kezdeni, ami hamarosan indul. A csoportban hat csapat szerepel, két megye kettes és négy megye hármas együttes. Ezt egy nagyon jó dolognak tartom, mert a szezonra összeáll a csapat. Tavaly is nagyon jól sikerült ez a felkészülési teremtorna. Távozóink nincsenek, igazolni nem szeretnénk, megvan a csapatunk. Huszonnégy igazolt játékosunk van, akiknek a nagy része helyi, vagy helyi kötődésű. Szeretnénk őket megtartani, valamint tavasszal remélhetőleg az egyik sérültünk is visszatér. Ha olyan lesz a tavasz, mint az őszi szezon, akkor nem lesz gond, de ezt előre megmondani nem lehet.

A csapat házi góllövőlistája:

14 gólos: Dóczy Zsolt.

9: Csik Attila.

8: Szabatin Krisztián.

5: Durgó Miklós.

4: Kiss Gábor, Varga Balázs.

3: Varga Gergely.

2: Hegedüs Péter, Kasper Dávid.

1: Fekete Richárd, Lengyel László, Rinkó Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában