Jutott még ezüst és bronz is a zalai birkózólányoknak

2019.11.06. 19:19

Gáll Fanni aranyérmes

Arany-, ezüst- és bronzérem – ez lett a zalai diákok mérlege a Kaposváron  rendezett  2019. évi diák- és serdülő korosztályú leány birkózó diákolimpia országos döntőjén.

Kerkai Attila

Az éremszerző zalai birkózólányok, balról: Kerti Réka, Gáll Fanni és Musztács Izabella Franciska Fotó: a szerző

A zalai színeket a megyében működő mindhárom birkózóklub képviselte, és nem is akárhogyan. A Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője, a diák korcsoportban indult Kerti Réka (Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola, Kehidakustány) a 34 kg-ban harmadik helyezést ért el. A Kanizsa BSE sportolója, a szintén diák korosztályban szerepelt 49 kg-os Musztács Izabella Franciska (Murakeresztúr, Zrínyi Miklós Általános Iskola) a dobogó második fokára állhatott fel. A legjobb eredményt a tófeji Gáll Fanni (Tófej, Kincskereső Általános Iskola) érte el, aki a serdülők 36 kg-os kategóriájában aranyérmet szerzett.

Az éremszerző zalai birkózólányok, balról: Kerti Réka, Gáll Fanni és Musztács Izabella Franciska Fotó: a szerző

Musztács Izabellát Farkas András és Szatmári Zsolt, Kerti Rékát Berzicza Ferenc, Gerencsér Roland és Gerencsér Zoltán edzők készítették fel, a diákolimpiai bajnok Gáll Fannit pedig az a Szanati József, aki nemcsak edzője, de egyben a testnevelő tanára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában