Pedig még nincs vége a szezonnak

2019.09.04. 20:00

Szűcs Valdó lett az abszolút szuperligagyőztes atléta a férfiaknál

Röviden már beszámoltunk róla, hogy a Zalaszám-ZAC 110 méteres válogatott gátfutója, Szűcs Valdó a 6. atlétikai magyar szuperliga döntőjében 13,43 mp-es időeredménnyel megnyerte számát. Később kiderült: ezzel a férfiaknál ő lett az abszolút szuperligagyőztes atléta 2019-ben. 

Kerkai Attila

Szűcs Valdó és Veiland Violetta, a ZAC két kiválósága remekül szerepelt a szuperliga döntőjében is

Fotó: ZH Archív

Szűcs Valdó igencsak sűrű versenyprogramot bonyolít idén, és még nincs is vége a szezonnak. Az egerszegiek kiválósága a felnőtt országos bajnokságon 13,41 másodperces idővel teljesítette a dohai világbajnokságra a kiküldetési szintet, eredménye pedig nemcsak első felnőtt országos bajnoki aranyérmét jelentette számára, de óriási egyéni csúcs is volt. Közben járt az universia­dén, ahol döntőt futott, majd a csapat-Európa-bajnokságon Norvégiában ezüstérmet szerzett 110 m gáton.

Szűcs Valdó és Veiland Violetta, a ZAC két kiválósága remekül szerepelt a szuperliga döntőjében is Fotó: ZH Archív

Szűcs Valdó – James Hillier és Kámán Ferenc tanítványa – az elmúlt hétvégén Budapesten, a 6. atlétikai magyar szuperligadöntőben közel járt egyéni csúcsához, és visszajelzést adott magának, illetve minden érintettnek: tartani tudja jó formáját a hosszúra nyúló versenyszezonban. Győzelme pedig a szuperliga abszolút legjobb eredménye is lett: a dr. Spiriev Bojidar által készített és a nemzetközi szövetség (IAAF) által is alkalmazott pontértéktáblázat alapján ugyanis a legjobb férfi-, illetve női eredményt elérő atléta elnyerte a magyar szuperliga 2019. évi abszolút győztese címet is. A férfiaknál Szűcs Valdóé lett e megtisztelő cím, míg a hölgyeknél a 3000 m akadály újdonsült országos csúcstartójáé, az olimpiai és vb-szintet elérő Kácser Zitáé.

Fotó: ZH Archív

A viadalon a Za­laszám-ZAC atlétái közül Veiland Violetta is jól szerepelt. Az egerszegi súlylökő az idei magyar bajnoki ezüst-, valamint az U23-as ob-n elért két arany­érem után most a szuperligadöntőben is 2. lett 15,06 m-es dobással. Bognár Szabolcs és Eperjes László tanítványa még egy döntős helyezést ért el a versenyen, hiszen diszkoszvetésben 38,88 méteres legjobb dobással hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában