Magabiztos pécsi siker

2019.09.04. 20:44

A ZTE NKK női kosarasainál még idő kell a csapatépítésre

Szerdán hazai pályán lejátszotta első nyári edzőmérkőzését a női kosárlabda-élvonalra készülő ZTE NKK. A meccsen a vendég PEAC végig pontosabban és jobb ritmusban játszva nyert.

Jóna István

Kovács Georgina (a labdával) keresi a lehetőséget a PEAC palánkja alatt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE NKK–PEAC Pécs 41-79

(11-26, 12-10, 10-21, 8-22)

ZTE: Nagy 3, Kovács 5/3, Burkholder 14/3, Ndiba, Horti 9. Csere: Kuttor 2, Delic 6, Preisinger, Jurkó 2, Dömötör, Horváth Fa., Horváth Fr. Vezetőedző: Molnár József.

PEAC: Horobets 6/3, Hegedüs 13, Szabó 17/6, Wentzel 10/6, Kaposi 16. Csere: Sánta 8, Gémes-Sarok 5/3, Ruják 4, Vojinovic. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

A találkozó elején a vendégek kapták el jobban a ritmust, és másfél perc alatt 7-0-ra elléptek. Burkholder törte meg a hazai gólcsendet, de továbbra is sok hibával és pontatlanul játszott a ZTE NKK. A negyed közepén már tíz pont fölé nőtt a pécsiek előnye, akiknél Szabó Fanni volt a legeredményesebb játékos (6-17). A negyed végét megnyomták a vendégek, és ekkor már igen magabiztos különbséggel vezettek (11-26). A második negyed elején „beragadtak a rajtnál” a csapatok, az első kosár csak mintegy három perc elteltével született. A ZTE NKK összjátékán látszott, hogy leginkább még keresik egymást a játékosok a pályán, míg a pécsiek szemlátomást valamivel előrébb tartottak az összeszokásban. A zalaiakhoz visszatérő amerikai légiós, Kirby Burkholder tudta csak pontok tekintetében felvenni a versenyt a vendégekkel ­(23-36).

Kovács Georgina (a labdával) keresi a lehetőséget a PEAC palánkja alatt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A nagyszünet után mindkét csapat próbált a védekezésre koncentrálni. Továbbra is pontosabban támadott a PEAC, és a negyed felénél már 20 ponttal vezetett (28-48). Sok indításgólt kapott a ZTE NKK, az eladott labdák következményeként. A zalai lányok küzdöttek, de csak pillanatokra sikerült elkapniuk a fonalat. A pécsiek pontosabb és gyorsabb játékkal, magabiztosan nyertek. A találkozón Molnár József sokat cserélt, próbálta megtalálni az ideális ötösét. A ZTE NKK a csapatépítés elején tart, és a légiósok beépítésével a játéka is javulni fog.

A két csapat szombaton Pécsett játszik újabb előkészületi mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában