Kanizsán volt 13 találatos: a Fehérvár

2019.08.18. 19:07

Női labdarúgó Magyar Kupa: csak a ZTE FC jutott tovább

A hét végén rendezték a női labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulóját, melyben nagy különbségű vereséget szenvedett a Ziccer NLSE a Mol Fehérvár FC-től. A ZTE FC együttese idegenben harcolta ki a továbbjutást.

Bedő István, Kühne László

A fehérvári Szabó Bernadett indul el, aki négy gólt lőtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

UFC Gyömrő–ZTE FC 2-3 (1-2)

Gyömrő, 50 néző. Jv.: Skultéti.

ZTE FC: Csillag – Nagy B., Szegedi, Széplaki, Varró, Tauker, Császár F., Horváth V., Sopronyi, Bicsák (Fehér), Bánfi. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Garamvölgyi, Kancsár, illetve Bánfi (2), Nagy B.

A Keleti csoport NB II-es újoncának otthonában a zalaiak tartalékosan léptek pályára. A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést, utána viszont visszavett a tempóból, s ugyan növelte az előnyét, de gyorsan jött a hazai válasz. Fordulás után is a ZTE irányított, a Gyömrő jól védekezett, a hazaiak lelkesedése pedig gólt eredményezett. A mérkőzés utolsó percében egy szöglet után megszerezte a győztes gólt a ZTE, ami a továbbjutását jelentette.

Pergel Andrea: „Helyenként jó játékkal, kicsit fáradtan mozogva sikerült megnyerni a találkozót, ami továbblépést jelentett számunkra a kupában. A győzelem mellett annak külön örülök, hogy két utánpótláskorú labdarúgónak játéklehetőséget tudtam biztosítani.”

A fehérvári Szabó Bernadett indul el, aki négy gólt lőtt
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ziccer NLSE–Mol Fehérvár FC 0-13 (0-5)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh D.

Ziccer: Balassa Sz. – Buncsák (Szalai L.), Molnár L., Boros G., Farkas Cs., Tarsoly K., Szollár, Szabó Zs., Molnár R., Horváth E., Kozma E. (Sóstai). Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Szabó B. (4), Szehofner (4), Pécsi (3), Földvári, Székely.

Már az sokat sejtetett az erőviszonyokról, hogy a fehérváriak az NB I-es osztályozón szerepelhettek az előző idény végén, a kanizsaiak pedig a felkészülésük során még előkészületi meccset sem tudtak vívni. Ettől függetlenül Benedek József tanítványai elszántan készültek, de tulajdonképpen a 11. percre már meg is volt a továbbjutó együttes. A székesfehérváriak 3-0-s előnyre tettek szert. A második játékrészben továbbra is potyogtak a Fehérvár FC találatai, és meg sem álltak tizenháromig.

Benedek József: „Valahol várható volt ez az eredmény, esetleg mégsem ilyen különbséggel, ugyanakkor el kell ismerni, a fehérváriak jelenleg tőlünk más szintet képviselnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában