Bajnokcsapatok randevúja

2019.08.21. 20:31

Máig nem felejtették el a Keszthelyi Haladás legendáit

A Keszthelyi Haladás 1960-as és 1980-as labdarúgó-bajnokcsapatainak hagyományos éves találkozóját rendezték meg a faluban.

Iglódi Endre

Az egykori labdarúgók mindig megemlékeznek a már elhunyt társakról is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Iglódi Endre

A programon – melynek házigazdája ezúttal is dr. Török Lajos volt – megemlékeztek az előző összejövetel óta elhunyt Popovics Sándorról és Prágai Istvánról is.

A résztvevőket az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának első embere, Józsi György köszöntötte, és ő jutalmazta Fábián Jánost, aki 1948-ban lett a legendás Keszthelyi Haladás igazolt játékosa. Az egykori gólkirály így beszélt:

– Életem egyik legboldogabb napja a mai, nagyon köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám a jutalmazáskor. Magammal hoztam egykori újságcikkeket és híradásokat, melyeket ma is őrzök.

Az egykori labdarúgók mindig megemlékeznek a már elhunyt társakról is
Fotó: Iglódi Endre / Zalai Hírlap

Jáger Istvánnak, az 1960-as bajnokcsapat kapusának visszaemlékezése:

– Bazsót követtem a kapuban, és amikor az NB I-es Szeged leigazolt, Zsidai lett az utódom, akit egy év múlva a Ferencváros vitt el Géczi mögé tartaléknak. Minden meccsen kint vagyok, mert bár évtizedeken át messze éltem, a szívem visszahúzott egykori sikereink közelébe. Sármelléken telepedtem le immár három éve. Legendás csapatban játszhattam, a védelemben Dézsenyi, Jelencsics, Király, a középpályán Szita és Pém Árpád. Elöl pedig – ma már hihetetlen – öt csatár játszott. Olyanok, mint Győrei, Fábián, Dumas, valamint a három orvos, Sebők, Forró és Horváth.

Bognár Péter, aki éppen 50 éve volt az NB III-ban ezüstérmes csapat középhátvédje, kissé szomorúan állapította meg:

– Sajnos egyre többen hiányoznak közülünk, de akik itt lehetünk, nagy hálával köszönjük a szervezést.

Rácz László, a Keszthelyi Haladás örökös gólkirálya:

– 1980-ban fontos döntést hoztam, amikor a ZTE-ből Keszthelyre igazoltam, de jó lépés volt. Otthonra leltem itt, kiváló csapatban játszottam, és külön öröm, hogy a szurkolók máig sem feledtek el.

A találkozón köszöntötték a kerek évfordulót ünneplőket, Nagy Bálint, Keszthely város alpolgármestere pedig tájékoztatást adott arról, miként tervezik a jövő évtől a keszthelyi labdarúgás támogatását a városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában