A Tarr Andráshida és a Gellénháza is felkerült

2019.08.29. 20:00

A Gyenesdiás először az MK főtábláján

Szerdán rendezték a labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőinek 3. fordulóját, amely már a főtáblára jutásról döntött. Zalából három együttes jutott fel a 128-as táblára: a Tarr Andráshida, a Gellénháza és történetében először a Gyenesdiási Kinizsi.

Bozó Péter, Kerkai Attila

A sárgában látható gyenesdiási együttes Teskándon győzött büntetőkkel Fotó: Pezzetta

A Gellénháza a bajnokság után a kupában is legyőzte a Szepetneket, és ahogy a korábbi mérkőzésükön, ezúttal is Szabó Bence volt a nyerő ember. A Tarr Andráshida SC 4-1-re nyert a Zalaszentgrót ellen, míg a Teskánd–Gyenesdiás találkozó 1-1-es eredmény után büntetőkkel dőlt el, végül a vendégek jutottak a főtáblára.

Gyenesdiáson természetesen érthetően nagy az öröm, ugyanis a Kinizsi még soha nem szerepelt a Magyar Kupában az országos főtáblán. Az együttes szakvezetője, Kocsis Norbert is ezt emelte ki sikerük kapcsán.

– A csapat még soha, a keretből is csak ketten, Szabó Ádám és Hetesi Patrik az, aki más csapattal már játszott a kupában az országos táblán – tudtuk meg Kocsis Norberttől. – Ez hatalmas siker a csapatnak és nagy öröm a településnek is. Teskándon jól játszottunk, és a helyzetek alapján akár már a rendes játékidőben eldönthettük volna a továbbjutás sorsát. A lehetőségeinket kihagytuk, a büntetőpárharc ugyan már lutri, de sikerült megnyernünk, aminek nagyon örülünk.

Természetesen megkérdeztük az edzőt arról is, hogy milyen csapattal játszanának szívesen a főtáblán.

– Erről már a meccs után is volt szó. Én úgy vagyok vele, jó lenne egy kört menni, hogy aztán a másodikban tényleg egy nevesebb együttest fogjunk ki, de majd meglátjuk, mit hoz a sors – tette hozzá Kocsis Norbert.

A sárgában látható gyenesdiási együttes Teskándon győzött büntetőkkel Fotó: Pezzetta

A Magyar Kupa országos táblájának sorsolását szeptember 9-én rendezik.

Olajmunkás Gellénháza–Szepetnek 1-0 (0-0)

Gellénháza. Jv.: Takács G.

Gellénháza: Osbáth – Lukács L. (Toplak B.), Horváth B., Bognár P., Lukács B., Szabó B., Mavolo (Bognár K.), Czibor, Odonics, Németh R., Nagy D. Edző: Bencze Péter.

Szepetnek: Szőke – Török, Petanovics, Völgyi, Kotnyek, Novák, Nagy T., Kollár (Bilák P.), Horváth G., Takács, Schuller. Edző: Domján László.

Gólszerző: Szabó B.

Tarr Andráshida SC–Zalaszentgrót 4-1 (1-0)

Zalaegerszeg. Jv.: Kiss N.

Andráshida SC: Orbán – Horváth E., Tóth L., Szinay (Bakó), Csongár (Molnár A.), Fábián (Cséber), Kalamár, Balla, Temlén, Szabó M., Czafit. Edző: Dobos Sándor.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Horváth D., Buzási, Tóth D., Csarmasz (Lampert), Bonyhárd (Fábián), Farkas K. (Liegler), Ferenczi, Horváth B., Csik, Balogh Z. Edző: Jankovics Péter.

Gólszerzők: Tóth L., Szabó M., Szinay, Bakó, ill. Ferenczi.

Technoroll Teskánd–Kinizsi Gyenesdiás 1-1 (1-0) – 11-esekkel: 3-5

Teskánd. Jv.: Varga P.

Teskánd: Pergel – Gulyás, Kiss P., Magyar, Czene (Boronyák), Németh N., Mehdi, Major, Bedő, Czigány (Szekeres), Szabó B. Edző: Pergel Attila.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Tóth R. (Fellner), Bolla, Hegyi, Hetesi, Czafit, Tarnóczai, Nagy R., Acél, Kovács D., Balogh G. (Kiss B.). Edző: Kocsis Norbert.

Gólszerzők: Mehdi, ill. Acél. Kiállítva: Acél (85.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában