Viadal

2019.07.26. 18:58

Nemesbük Kupa rapid sakkverseny – először

Az elmúlt hétvégén Nemesbük Kupa 2019 elnevezéssel rapid sakkversenyt rendeztek a településen. A viadalról Kiss-Czeller Judit számolt be lapunknak.

ZH

Zajlanak a partik a művelődési házban Fotó: a szerző

A megnyitón a helyi önkormányzat nevében dr. Simotics Barnabás köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte: fontos a fiatalok sportra nevelése, gondolkodó emberré válásuk elősegítése, illetve a sportbarátságok ápolása. A szabályokat Seres László, a Bács-Kiskun megyei Sakkszövetség főtitkára, nemzetközi játékvezető ismertette.

Az asztaloknál öt magyar megye képviseletében ültek sakkozók, sőt, még egy oxfordi résztvevőt is köszönthettek a házigazdák. Amatőrök és profik, idősebbek és fiatalok egyaránt próbára tették tudásukat, és az élvezetes küzdelmek során nem egy meglepő eredmény is született.

Zajlanak a partik a művelődési házban Fotó: a szerző

De a sakkozókat elkísérő családtagok sem unatkoztak. A művelődési ház termei többféle szórakozást kínáltak: az egyikben pingpongverseny zajlott, a másik olvasókuckóként szolgált, az udvar focimeccstől volt hangos, a számítógépes játékok hívei pedig a könyvtárban gyűlhettek össze.

A sakkverseny eredményhirdetésekor tárgyjutalmakat és okleveleket adtak át a szervezők. A kupát a Pécsről érkezett győztes, Jeszenszky József versenysakkozó vihette haza, a második helyezett a serdülő Tóth Dániel lett Kéthelyről, mögötte a szeniorként is értékelt újszászi Takács Lajos zárt. A nemesbüki sakkozók becsületét a középmezőnyben végzett Zsiga István védte meg.

A házigazdák pedig az első sikeren felbuzdulva szeretnék hagyományossá tenni a Nemesbük Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában