Szűcs Valdó vb-szintű idővel nyert

2019.07.28. 20:20

Arany, ezüst, bronz – jól szerepelnek a Zalaszám-ZAC atlétái az ob-n

Arany, ezüst és bronz – a Zalaszám-ZAC atlétái mindhárom éremből szereztek egyet az MTK sporttelepén a hétvégén lezajlott 124. atlétikai országos bajnokság első napján.

Varga Andor

Szűcs Valdó vb-szintű idővel szerezte meg az aranyérmet

Fotó: ZAC

A legfényesebb medál a gátfutó Szűcs Valdóé lett, aki 110 méteres előfutamát könnyed, 13,58 másodperces futással nyerte meg, majd a döntőben 13,41-es nagyszerű idővel lett aranyérmes. Talán ennél is fontosabb azonban, hogy a 24 éves vágtázó teljesítette a nevezési szintet, és ott lehet októberben a Dohában megrendezendő világbajnokságon. A sportoló felkészülését két edző irányította: iskolaidőben Angliában James Hillier, idehaza pedig nevelőedzője, Kámán Ferenc dolgozott vele. És idén fedett pályán 60 méter gáton is ő szerzett magyar bajnoki címet.

Szűcs Valdó vb-szintű idővel szerezte meg az aranyérmet
Fotó: ZAC
A legjobb magyar súlylökők: Márton Anita és Veiland Violetta
Fotó: ZAC

A második medált a súlylökő Veiland Violetta szállította, és ezzel az ezüsttel ugyancsak kalkuláltak az egerszegi klub vezetői. Eperjes László és Bognár Szabolcs tanítványa 14,83 méteres dobást teljesített, és ezzel végzett a második helyen, a világbajnok Márton Anita mögött.

A bronzérmes 4x100-as férfiváltó tagjai: Szűcs Valdó, Dienes Mátyás, Baki Barnabás, Pető András
Fotó: ZAC

Zárásként pedig még a 4x100 m-es férfi-síkfutóváltót kell említeni. A Dienes Mátyás, Szűcs Valdó, Baki Barnabás, Pető András összeállítású négyes 41,86 másodperc alatt érte el a célt, amivel megszerezte a bronzérmet. A tan­dem edzője Kámán Ferenc.

A ZAC napja a 4x100-as női váltó (Bajnóczi Sára, Nagy Pálma, Varga Panna, Molnár Nóra) 5. helyével teljes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában