Muszil a válogatottban

2019.07.15. 20:00

A sprinter Nagy Pálma utazik az U20-as atlétikai Eb-re

A Zalaszám-ZAC két fiatal atlétája korosztályos válogatottban vitézkedett az elmúlt napokban, egy harmadik pedig rövidesen ugyancsak magára öltheti a címeres mezt.

Kerkai Attila

Nagy Pálma

Fotó: ZAC

Szombaton zuhogó esőben rendezték meg a Csehország–Szlovákia–Szlovénia–Magyarország U18-as nemzetek közötti válogatott atlétikai viadalt a szlovákiai Nagyszombaton (Trnava), ahol életében először húzhatta fel a címeres mezt Góczán István tanítványa, Muszil Ágnes. Az egerszegi klub középtávfutója a 400 m-es távon állt rajthoz a szlovákiai versenyen, és 60,40 mp-es időeredménnyel hetedik helyen ért célba. Magyarország válogatottja második lett a csapatversenyben.

Nagy Pálma
Fotó: ZAC

Svédországban, Gavlében az elmúlt héten zajlott le az U23 atlétikai Európa-bajnokság. Zalaegerszeget a Zalaszám-ZAC súlylökője, Veiland Violetta képviselte az erőpróbán, aki a selejtezőből 15,58 m-es eredménnyel nyolcadik helyen került döntőbe pénteken. A fináléban nem tudta megismételni a selejtezőben elért eredményét, s végül 15,25 m-es dobással a 11. helyen végzett. (Edzői: Eperjes László és Bognár Szabolcs.)

Muszil Ágnes
Fotó: ZAC

És alig ért véget az Univer­si­ade Nápolyban, ahol Szűcs Valdó 8. lett 110 méteres gátfutásban, illetve az U23 Európa-bajnokság, máris újabb Zalaszám-ZAC-atléta csomagolhat és indulhat újra Svédországba. Boras városában rendezik meg ugyanis az U20 -as atlétikai Európa-bajnokságot, melyen Nagy Pálma, Kámán Ferenc edző tanítványa, a 4x100 m-es magyar staféta tagjaként fog szerepelni. A kontinensviadal július 18. és 21. között zajlik le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában