Ultrabalaton

2019.05.11. 15:39

Rengetegen futnak a Balaton körül

Hétvégén rendezik meg az ország egyik legismertebb futóversenyét, az XIII. NN Ultrabalatont.

zaol.hu

A hagyományoknak megfelelően idén is rekordszámú induló jelentkezett, ráadásul rekordgyorsasággal vált teltházassá az esemény. A tavalyi 11 ezer jelentkezőt is meghaladva 13 ezer futóval startol el szombaton az NN Ultrabalaton. Mindössze 22 perc kellett ahhoz, hogy beteljen a maximális létszám, míg ehhez 2016-ban 54 napra, 2017-ben 54 órára, 2018-ban pedig már csak 37 percre volt szükség.

A helyszínen számos program várja a futókat és az eseményre látogatókat a teljes hétvége során. Az NN váltópontjain, Balatonfüreden, Keszthely-Fenékpusztán és Balatonszéplakon mindenki felfrissülhet, próbára teheti szerencséjét és ellenőrizheti egészségi állapotát is. A rajongók emellett szelfizhetnek is a futó legenda, az NN Running Team tagja, Eliud Kipchoge életnagyságú képmásával ellátott fotófalnál, aki alig két hete nyerte meg negyedik alkalommal, rekordidővel a londoni maratont. A teljes körön további mintegy ötven váltóponton gondoskodnak majd a szervezők a versenyzők frissítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában