A Vasasnál az előny

2019.05.30. 20:26

Pécsett játssza az osztályozó hazai meccsét a KVSE

A fővárosban játszotta le a vízilabda OB I-ért kiírt osztályozó első fellépését a Kanizsa VSE együttese. Az összecsapáson magabiztos angyalföldi siker született.

Kühne László

A zalaiak (fehérben) szeretnének harmadik mérkőzést vívni a párharcban

Forrás: Archív

Fotó: Gergely Szilárd

Vasas-Plaket–Kanizsa VSE 14-8 (4-2, 4-1, 2-1, 4-4)

Budapest, Komjádi-uszoda. Jv.: Rum, Marjay.

Kanizsa: Pelle – Hertzka, Salamon 3, Dobay G. 3, Fodor, Dobay P., Mocsári. Csere: Leposa (kapus), Vadovics, Francsics, Szilágyi, Knézy 2, Horváth B., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsaiak az OB I B bronzérmeseként készülhettek az osztályozóra, ahová egy évvel ezelőtt is eljutott a zalai együttes. Ezúttal a patinás Vasas lett a KVSE riválisa, a párharc pedig az egyik fél második sikeréig tart.

A zalaiak (fehérben) szeretnének harmadik mérkőzést vívni a párharcban
Fotó: Gergely Szilárd / Archív

Az első találkozón rögtön magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, bár a vendégek kezdetben még állták a sarat. A Kanizsa szempontjából a mérkőzés mélypontja a harmadik negyed hajrájában, 10-3-nál érkezett el, innen azonban tudott még zárkózni Ludányi Kadosa legénysége. A „kiengedős” utolsó játékrészt döntetlenre mentették a vendégek, a végeredmény pedig nem sorolható a vállalhatatlan kategóriába.

Folytatás június 1-jén (szombat) Pécsett. A KVSE ugyanis a baranyai megyeszékhelyen talált olyan uszodát, ami megfelel az osztályozóval kapcsolatos előírásoknak.

Ludányi Kadosa: „Nem sikerült rosszul az osztályozó első meccse, kicsit nagyobb koncentrációval talán még szorosabb is lehetett volna a vége. Pécsett nyerni akarunk.”

Jók: Dobay, Knézy, Salamon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában