16. Ippon Shobu

2019.05.17. 19:51

Egerszegi karatésok diákolimpiai érmei

Ercsiben rendezték meg az 16. Ippon Shobu karate diák­olimpiát, ahol formagyakorlatban és küzdelemben harcoltak a minél jobb helyezésekért a versenyzők. 

Kerkai Attila

A ZSKE tagjai (balról): Horváth Jókus Vivien, Lőcsei Fanni Lili, Boncz Enikő, Fülöp Nikoletta és az edző Molnár Tamás Fotó: a szerző

Összesen 46 egyesület küzdő­sportolói indultak, ám a fiatalok ezúttal iskoláik színeit képviselték. A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai közül az Eötvös iskola képviseletében Lőcsei Fanni Lili a 11 évesek kategóriájában indult, és diákolimpiai címet nyert formagyakorlatban, küzdelemben pedig ezüstöt szerzett. A 13 évesek mezőnyében Fülöp Nikoletta, a Dózsa-iskola tanulója harmadik helyen végzett kumitében. Boncz Enikő, szintén a Dózsából kumitében a 3. helyen, formagyakorlatban a 4. helyen zárt. A versenyzőket Molnár Tamás és ifj. Szekér László készítette fel.

A ZSKE tagjai (balról): Horváth Jókus Vivien, Lőcsei Fanni Lili, Boncz
Enikő, Fülöp Nikoletta és az edző Molnár Tamás Fotó: a szerző

A szintén egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület is képviseltette magát Ercsiben. Dancs Lora, az egerszegi Petőfi-iskola tanulója a 11 éveseknél formagyakorlatban a harmadik helyen végzett, Tóth Jázmin – aki szintén a Petőfi-iskola diákja – az eggyel magasabb korcsoportban kumitében és katában is az 5–8. helyen végzett.

Dancs Lora, az egerszegi Japán
Út versenyzője Fotó: JÚHE

Ugyancsak Ercsiben bonyolították le a Fudokan országos bajnokságot. A ZSKE csapatát Horváth Jókus Vivien képviselte nagyszerűen, aki formagyakorlatban és kumitében is az első helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában