Bozsik Óvodai Program

2019.05.30. 20:17

Arénát az ovisoknak – Pályázik a zalakarosi önkormányzat

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Nemzeti Ovi-Sport Programhoz egy grundfocipálya megépítése érdekében.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc polgármester elmondta: a fejlesztésre a Bozsik Óvodai Program alapjain nyílna lehetőség. A beruházás során a zalakarosi óvodások és bölcsődések számára egy 6x12 méteres, többfunkciós, részben zárt mini sportaréna épülne, melyben számos labdajáték (röplabda, kézilabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, kosárlabda, ügyességi játékok, stb.) alapjait elsajátíthatják a gyerekek. A pályázatot az önkormányzat már benyújtotta, siker esetén az objektum jövőre készülhet el.

Hogy a szükséges terület rendelkezésre álljon, az óvoda keleti oldalán lévő játszótérből egy kis részt az óvoda területéhez csatolnának, aminek eredményeként a gyermekek lehetőségei bővülnének – és a játszótér is megmaradna, biztosítva a többfunkciós szórakozást, valamint az egészséges mozgási lehetőséget is.

Az önkormányzatnak 4,5 millió forintnyi önrészt kell hozzátennie a támogatáshoz, amit saját forrásból, többek közt a befolyt társasági adóból finanszíroznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában