A Kazincbarcika ellen akarja folytatni sorozatát

2019.04.12. 20:02

ZTE FC: Még három pont kell a vágyott kilenchez

A múlt vasárnapi remek gyirmóti siker után újra hazai pályán szerepel a labdarúgó NB II-t immár hét ponttal vezető ZTE FC. A kék-fehérek vasárnap 17 órától a középmezőny elején tanyázó és négy meccs óta veretlen Kazincbarcikát fogadják.

Kerkai Attila

Bobál Gergely (fehérben) a Soroksár elleni 3-0-ra megnyert találkozón betalált. Várható, hogy újra kapuközelbe kerül… Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A ZTE célja már reálisan is a bajnoki cím lehet, ami Dobos Barna vezetőedző számára is motiváló tényező. A szakvezető kisebb lépésekben szeretné felépíteni ezt. Elsőként például szeretne sikerrel lezárni egy kisebb ciklust, de erről majd később. Előbb arra voltunk kíváncsiak, hogy a héten a sérültek állapota mennyit javult.

– Először is kielemeztük a Gyirmót elleni mérkőzést, amin a legfontosabb célt elértük, nyertünk, de időt kell arra is fordítani, hogy a jó dolgok mellett a hibákat is lássuk – mondta el elöljáróban a vezetőedző. – Szerintem jól sikerült a felkészülés az újabb mérkőzésre, Devecseri Szilárd sérülése szépen javul. Gyirmóton le kellett cserélni, de a keretben lesz, s akár játszhat is. Babati Benjamin még biztosan nem lép pályára.

Bobál Gergely (fehérben) a Soroksár elleni 3-0-ra megnyert találkozón betalált. Várható, hogy újra kapuközelbe kerül… Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Rátérve a következő feladatra, a szakvezető kissé előre is tekintett, de csak annyival, hogy a jó szereplés okozta egészséges önbizalmat ki tudják aknázni.

– Az én feladatom, hogy a csapatot megfelelő mentális állapotba hozzam, hiszen arra is figyelni kell, hogy a győzelmeket jól kezeljük – folytatta Dobos Barna. – Úgy látom, hogy e tekintetben is jó irányba halad a társaság. Korábban egy hárommeccses szakaszt jelöltem meg, és az álmunk úgy szólt, hogy a Soroksár, Gyirmót, Kazincbarcika sorozatból kilenc pontot gyűjtsünk. Már van hat, a hiányzó hármat most akarjuk megszerezni. A Kazincbarcika egy határozott, agresszív csapat, amely ellen lenne mit törlesztenünk, hiszen az ősszel egy pontot szereztek ellenünk. Megvannak a céljaink, most már lehet arról beszélni, hogy nyerjük meg a bajnokságot. Mi is ezt szeretnénk.

A csapat egyik stabil tagja, Bedi Bence is bízik az újabb sikerben, aki a pénteki edzés után kérdeztünk az újabb mérkőzés előtt.

– Nem árulok el titkot vele, hogy bizakodók vagyunk, főleg a gyirmóti szép siker után – hallottuk Bedi Bencétől. – Mi más, mint a győzelem a cél, s most, hogy hét pont az előnyünk még jobb a hangulat. Amire figyelni kell, hogy az ősszel is kemény meccset játszottunk a Kazincbarcikával, ezért semmiképpen nem lehet leírni az ellenfelet. Mi sem tesszük, úgy készülünk, mintha újra a Gyirmót várna ránk!

És azt sem bánnák a Zeténél, ha most már, bajnokesélyes csapatként, még többen szurkolnának nekik a lelátóról.

A labdarúgó NB II 32. fordulójának programja. Vasárnap, 16.30: Vác–Csákvár, Cegléd–Mosonmagyaróvár, Monor–Gyirmót FC. 17.00: Győr–Balmazújváros, Békéscsaba–Tiszakécske, ZTE FC–Kazincbarcika, Vasas–Soroksár, Siófok–Dorog, Budaörs–Budafok. 18.00: Nyíregyháza–Kaposvári Rákóczi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában