Négy zalai bajnoki érem

2019.04.19. 18:10

Bóha Angéla aranyat nyert és válogatott kerettag lett

Dunakeszin rendezték meg a diák és serdülő korosztályú leány birkózók idei országos bajnokságát, melyen négy érem is jutott a zalai versenyzőknek.

KA

Az érmes birkózólányok és felkészítőik. Elöl (balról): Kerti Réka, Bóha Angéla, Gáll Fanni. Hátul: Tornyos Dorina edző, Varga Fruzsina és Szanati József edző Fotó: a szerző

A megmérettetésen 153 ifjú birkózó küzdött az érmekért, Zalát a Zalaegerszegi Birkózó SE és a Tófeji Kerámia SE fiataljai képviselték. A ZBSE-ből Kerti Réka a diák 31 kg-os súlycsoportban remek birkózással ezüstérmet szerzett. A tófejiek remekeltek a viadalon. Pontszerző, 4. helyen végzett a diák korosztályban Erdei-Nagy Vanessza (31kg) és Kámán Fruzsina (49kg), a serdülőknél pedig Tóth Ramóna (+66 kg).

Maradva a serdülő korosztálynál: itt mindhárom színű éremből jutott a tófejieknek. Varga Fruzsina a +66 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett, a 33 kg-ban pedig tófeji házidöntőre került sor. Gáll Fanni ezüstéremmel térhetett haza, míg Bóha Angéla magyar bajnoki címnek örülhetett.

Az érmes birkózólányok és felkészítőik. Elöl (balról): Kerti Réka,
Bóha Angéla, Gáll Fanni. Hátul: Tornyos Dorina edző, Varga Fruzsina és Szanati József edző Fotó: a szerző

A szép eredmények a csapatbajnoki pontszámokban is megmutatkoztak: a serdülő lányoknál a Tófeji Kerámia SE az ország második legjobb csapata lett 2019-ben. Külön öröm, hogy Bóha Angéla meghívót kapott a válogatott edzőtáborába, és elutazhat a kerettel több nemzetközi versenyre. Ha ezeken meggyőzi teljesítményével a szakvezetését, ő is képviselheti a magyar színeket a serdülő Európa-bajnokságon, melyet június végén rendeznek meg Krakkóban.

A ZBSE versenyzőjét Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland és Tornyos Dorina, a tófeji birkózókat pedig Szanati József edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában