Szombaton Egerszegen versenyeznek a diák I. korosztály legjobbjai

2019.03.28. 19:53

Újabb zalai birkózóérmek születtek

Kaposvár adott otthont az év első junior szabadfogású és női minősítőversenyének. A válogatottság megszerzéséért és a minősítő pontok elnyeréséért 105 junior korú birkózó küzdött. A hét végén Zalaegerszegen rendeznek magyar bajnokságot.

Kerkai Attila

Magasházi Mercédesz

Fotó: ZH

A kaposvári viadalon a fiúknál a Zalaegerszegi Birkózó SE kötöttfogású versenyzője, a 92 kg-os Bartáky Marcell sikeres kirándulást tett a szabadfogásúak közé, és az elvileg gyengébb fogásnemében is sikerült a dobogó harmadik fokára állnia.

Bartáky Marcell
Fotó: ZH

A lányoknál a Tófeji Kerámia SE versenyzői értek el pontszerző helyeket. Zsebeházi Marianna az 50 kg-os kategóriában ötödik helyen zárt, Magasházi Mercédesz viszont a 76 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre, így aranyéremmel térhetett haza.

Magasházi Mercédesz
Fotó: ZH

Szombaton pedig már Zalaegerszegre figyelnek a birkózók, hiszen ezen a hét végén itt rendezik meg a diák I. korosztály idei kötöttfogású magyar bajnokságát. A Zrinszki Alapítvány Kupa nevet viselő viadalra az ország minden szegletéből érkeznek fiatalok, akik a területi versenyekről kivívták a jogot az indulásra. A rendező Zalaegerszegi Birkózó SE pedig nemcsak szeretne egy jó hangulatú magyar bajnokságot lebonyolítani, de remélik, hogy éremesélyeiket dobogós helyezésekre is váltják fiataljaik.

A versenyt szombaton 10.30 órától rendezik meg az egerszegi Kölcsey-gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában