Csütörtökön az alapversenyt rendezik meg

2019.03.20. 18:50

Négy zalai lőállásban az Eb-n

Eszéken már a hét elején megkezdődött a légfegyveresek 10 méteres Európa-bajnoksága, melyen négy zalai sportoló is tagja a magyar válogatottnak. Köztük az a Major Veronika, aki – mint ismert – februárban olimpiai kvótát szerzett.

Kerkai Attila

Zalai lövészek az eszéki Európa-bajnokságon: Tátrai Miklós, Borsos Fanni, Major Veronika és Somogyi Péter. A verseny érdemi része ma kezdődik számukra Fotó: ZTE SK

Eszéken az első napokban a junior korosztály és a futócéllövők álltak lőállásba.

A java most következik úgy magyar, mint zalai szempontból. Csütörtökön ugyanis már lőállásba lép Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész LK) olimpiai kvótás, kétszeres Világkupa-győztes légpisztolyos, valamint a légpuskás Somogyi Péter (ZTE SK) és Borsos Fanni (PSLE Nagykanizsa). Ott lesz a viadalon az egerszegi Tátrai Miklós is, aki a Bp. Honvéd légpisztolyosa.

Zalai lövészek az eszéki Európa-bajnokságon: Tátrai Miklós, Borsos Fanni, Major Veronika és Somogyi Péter. A verseny érdemi része ma kezdődik számukra Fotó: ZTE SK

A zalaiak kedden érkeztek meg és szerdán már edzettek. Csütörtökön minden számban a 60 lövéses egyéni alapversenyt rendezik meg, ami után az első nyolc kerül be a vasárnapi döntőbe. Pénteken a csapatok számára rendezik meg az alapversenyt, szombaton a vegyes szám következik, s ahogy említettük, vasárnap az egyéni és a csapatdöntőre kerül sor valamennyi számban.

Major Veronika a légpisztolyos egyéni és csapatversenyben lesz érdekelt. A keszthelyi kiválóság elmondta, hogy a február és a március is megterhelő volt számára, Újdelhiben a Világkupán remekelt, olimpiai kvótát szerzett, és két számban is nyert. Most elsődleges célja a döntőbe jutás.

Somogyi Péter a légpuskás számban (egyéni és csapat) indul az Eb-n. Tavaly a magyar csapattal Európa-bajnoki bronzot szerzett, aminek megismétlése újra bravúrt jelentene. A kanizsai Borsos Fanni abszolút újonc lesz az Eb-n, ő a női légpuska számban indul, valamint Sidi Péterrel a légpuska vegyes csapatok vetélkedésében. Tátrai Miklós a férfi légpisztolyban gyakorlatilag évek óta rendszeres résztvevője a világversenyeknek, és esetében szintén az alapverseny adja meg a választ, hogy lesz-e számára folytatás a későbbi döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában